Road Block

Liesbeth Simonse

Liesbeth Simonse - Groepsleerkracht

  >> Road Block direct bestellen.

Informatie

Prijs 21.00
Leeftijd 7-99
Aantal spelers 1+
Uitgever Smartgames

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

Bij dit spel zit:

 • Een spelbord,
 • 4 gebouwen,
 • 6 politie-auto's,
 • 1 rode auto,
 • Boekje met opdrachten en oplossingen

Beschrijving

Sluit de wegen af, en voorkom dat de autodief kan ontsnappen uit de stad...

Stap voor stap uitleg:

 • Kies een opdracht en plaats de rode auto en de gebouwen zoals aangegeven.
 • Leg de 6 puzzelstukken met politieauto's op het spelbord, zodat de rode auto geen vluchtweg meer heeft.
 • Alle politieauto's moeten op het spelbord passen, zelfs al heb je ze niet allemaal nodig om de rode auto te blokkeren.

Differentiatie

Er zijn 4 verschillende niveaus:

 • Starter,
 • Junior
 • Expert
 • Master.

Deze niveau's lopen op in moeilijkheidsgraad.

Beoordeling

Net als de andere spellen van Smartgames is ook Road Block een spel wat je op alle niveaus kunt spelen. Het is geschikt voor ‘kinderen’ van 7- 99 jaar. Kinderen van 7 jaar moeten wel beschikken over enig ruimtelijk inzicht om dit spel te kunnen spelen.
Omdat je kunt starten met niveau ‘starter’ en de opdrachten langzaam moeilijker worden kan een kind groeien in het spel. Het leuke van Road Block is dat je het gerust aan een kind uit groep 8 kunt geven. Het is een stoer spel, doet niet kinderachtig aan.

De Smartgames worden vaak gegeven aan kinderen die meerbegaafd zijn. Daar zijn ze zeer geschikt voor. Het daagt uit tot hogere levels en de kinderen moedigen ook elkaar daartoe aan.
Maar ook kinderen die meer moeite hebben met rekenen vinden dit spel leuk. Road Block zou ik dan geven aan kinderen vanaf groep 5. Dus sterke rekenaars vanaf groep 3, zwakke rekenaars vanaf groep 5. Dit om teleurstelling te voorkomen.
Het thema ‘Houd de dief!’ zal wel meer de jongens aanspreken dan de meiden. Aan de andere kant zijn Smartgames op school altijd populair en zullen meiden dit spel net zo goed spelen.

Het materiaal is degelijk, stevig plastic. Mooie kleuren. Opruimen gaat ook prima. Achterop het opdrachtenboekje staat een voorbeeld om snel alle stukken passend op het bord te krijgen. Het enige nadeel van het opruimen vind ik dat je het opdrachtenboekje als het ware op het spel legt en daar het elastiek om heen doet. Het maakt het boekje kwetsbaar voor beschadigen of verliezen.

Road Block is een spel wat creatief denken aanmoedigt, maar ook plannen (als ik nu dit stuk zet, dan kan ik daarna dat stuk zetten) en oplossingsgericht denken.
In 2008 was Road Block winnaar van Speelgoed van het jaar, en dat verdienen ze echt.

Mijn kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar spelen dit spel, net als alle andere Smartgames, met enthousiasme. “Dit spel wil ik altijd wel spelen” vertelde mijn jongste zoon. Dat is het gevoel wat je hebt als je het speelt, je wilt niet meer ophouden. Elke keer een level hoger. En het liefst hoger dan je oudste broer.

Bestellen

Bestelpagina Road Block

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief