Spellen

Op deze pagina's vindt u inhoudelijke recensies van spelmateriaal. De spelrecensies zijn voorzien van een puntenbeoordeling. U kunt dan zelf bepalen wat past bij uw wensen. 


Een andere kijk
Een andere kijk - Kiene kleuters uitdagen
Een andere kijk is een uitdagend spel voor kiene kleuters. Zoek de goede zijaanzichten van de spelende kinderen in de speeltuin.
Kiene Cijfers
Kiene Cijfers - Interactieve cijferstempels
Leer spelenderwijs rekenen met Kiene Cijfers: een interactieve stempelset uit de connected learning serie van Educo.
Lang als een slang
Lang als een slang - Spelend meetkunde leren met het jonge kind
Spelenderwijs leren meten? Dat kan met Lang als een slang. Dit spel heeft veel mogelijkheden en deze topper scoort het best van alle ontwikkelingsmaterialen op wij-spelen.nl!
Memoli
Memoli - Memory met nieuwe dimensies en diverse niveaus
Memoli is een verrijking van het klassieke memoryspel. Memoli heeft diverse mogelijkheden en niveaus. Geschikt voor jonge kleuters, maar ook voor hoogbegaafde leerlingen.
Quatrata
Quatrata - Een spel met veel varianten en niveaus
Quatrata is enorm veelzijdig. Houd je van ontdekkend leren? Wil je verrijken met slimme kleuters? Coöperatief leren? Actie, spanning en snelheid? Het kan allemaal met Quatrata.
Team Building
Team Building - Samen kom je tot nieuwe inzichten
Teambuilding is een rekenspel met uitdagende mogelijkheden. Bouw een stad met huizen, kabouters en bomen. Stimuleer zo spelenderwijs het ruimtelijk inzicht van de jonge bouwers.
Telstraatje
Telstraatje - Al tellend brieven bezorgen
Met Telstraatje bezorg je brieven in de juiste brievenbus. Je speelt postbode en leert spelenderwijs tellen. Telstraatje is een rekenspel dat je op verschillende niveaus kunt spelen.
Vormritme
Vormritme - Gevarieerde opdrachten met geometrische vormen.
Zoek je een spel met gevarieerde opdrachten van geometrische vormen? Dat is Vormritme. Logische volgordes leggen, schaduwen passen, vormen spiegelen: je leert het met Vormritme.
Zoek en vind - Schaduw en contour
Zoek en vind - Schaduw en contour
Een leuke variant van memory waarbij de kinderen oefenen met schaduw en contour.
Cijferspelmat
Cijferspelmat - bewegend leren met sommen
Cijferspelmat - Beweeg en leer spelenderwijs de sommen 0-100
Team Toppers
Team Toppers - Leer je talenten kennen met de teamrollen van Belbin
Team Toppers is een spel dat het Belbin Teamrollenmodel vertaalt naar kinderen en jongeren. Het doel van het spel is: kinderen inzicht geven in hun talenten en die van de ander.
Ik en mijn gevoelens
Ik en mijn gevoelens - Voel je je blij, boos, bang of bedroefd?
Leer je gevoelens kennen met het spel Ik en mijn gevoelens van Educo
Kikkerbecool
Kikkerbecool - Een interactief spel rondom sociale vaardigheden
Kikkerbecool is een spannend bordspel waar je wijzer van wordt. Al spelend leer je sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.
OK of niet OK?
OK of niet OK? - Een spel over waarden, normen en regels
Het spel OK of niet OK? is een geschikt spel om kinderen te laten nadenken over normen, waarden en regels. Een mooie bijdrage aan burgerschapsvorming.
Opgekikkerd!
Opgekikkerd! - Weg met die bange gedachtes...
Opgekikkerd is een vrolijk bordspel voor kinderen, die alleen maar denken aan wat er allemaal mis kan gaan. Je kunt spelenderwijs werken aan faalangst met dit spel van Coole Kikker.
Aktie Bingo
Aktie Bingo - Bingo spelen op drie manieren
Aktie Bingo is Bingo met plaatjes, voor jonge kinderen. Dat niet alleen: Je kunt Aktie Bingo op verschillende manieren en niveaus spelen. Speel met twaalf kinderen tegelijk!
Het huis van Bas
Het huis van Bas, een spannende speurtocht door alle kamers van het huis
Het huis van Bas is een spannend spel dat de taalontwikkeling stimuleert. Probeer zo snel mogelijk van beneden naar de zolder te komen. Wie lukt het als eerste?
Tweelingen - Texturen
Tweelingen - Texturen
Is het ruw, of glad? Met Tweelingen - Texturen voelen kinderen welke textuur voorwerpen hebben. Dit kan met een blinddoek om, maar ook met de tastkist.
Tweelingen - Vormen
Tweelingen - Vormen
Welke vormen zijn hetzelfde? Bij Tweelingen - Vormen zoek je de juiste paren bij elkaar en leg je ze in het blok. Goed voor de tactiele waarneming en de fijne motoriek.
Levenscycli
Levenscycli
Met levenscycli, leer een levensloop van een mens, een kikker, een plant etcetera in de goede volgorde te plaatsen.
Tiptoi Op de boerderij
Tiptoi Op de boerderij - Ontdek het leven op de boerderij
Ontdek het leven op de boerderij met Tiptoi. Deze Starterset brengt het leren voor kinderen tot leven aan de hand van geluiden, verhalen en spelletjes.
Kerby Stoepranden
Kerby Stoepranden - Veilig spelen op elke plek
Stoepranden is terug! Vroeger gespeeld op rustige stoepranden. Nu - met veel meer verkeer - is er een oplossing: Kerby. Stoepranden op een rustige,veilige plek.
Bouwplan
Bouwplan - Een spel met verschillende ontwikkelingsdoelen
Waar moeten de wegen, huisjes, boompjes en bankjes komen? Ontdek het door te overleggen met je medespeler. Bouw een opdracht na, of ontwerp zelf iets nieuws.
Cijfertoren
Cijfertoren - Hét coöperatieve spel voor kinderen
Coöperatief leren op een actieve manier? Dat kan met de cijfertoren van Olifu. Trek om de beurt aan de touwen en probeer zo een toren te maken van de cijferblokken. Een uitdaging!
Connect and Create
Connect and create daagt je uit samen (creatief) bezig te zijn
Connect and create: multi-inzetbare, inspirende opdrachtenkaarten.
EQ- Babbelspel
Het EQ- Babbelspel - Een leerzaam spel voor kleine sova-groepen
Het EQ-Babbelspel is een leerzaam spel voor kleine sova-groepen. Bij dit spel praten kinderen samen over emoties en sociale vaardigheden: omgaan met anderen, zelfbeheersing, enz.
Kikker in de dierentuin
Kikker in de dierentuin - Een samenwerkingsspel voor jonge kinderen
Jonge kinderen spelenderwijs leren samenwerken èn leren omgaan met geld? Speel Kikker in de dierentuin!
Lijnendans
Lijnendans - Coöperatief tekenen voor binnen en buiten
Met Lijnendans kunnen de kinderen coöperatief tekenen op een groot vel papier of buiten op de stoep. Dat vraagt om samenwerking en overleg, want... wat is nu links?
Samen bouwen
Samen bouwen - Bouw jij wat ik zeg?
Samen bouwen is een spel uit de serie coöperatieve spellen. Lukt het om het bouwwerk van de ander na te bouwen? Ook geschikt voor kiene kleuters.
Samen praten
Samen praten - Ik zie, ik zie... en dan nog leuker!
Hét spel waarbij de kleuter met reuze veel plezier zijn woordenschat uitbreidt. Bij dit spel zitten vertelplaten, waarbij de kinderen niet zien wat de ander voor plaat heeft.
Samen rijgen
Samen rijgen - Coöperatief leren en rijgen tegelijk
Samen rijgen is een spel uit de serie cooperatieve spellen van Educo. Kinderen rijgen samen een figuur, zo leren ze veel op het gebied van communicatie en ruimtelijke oriëntatie.
Samen schroeven
Samen schroeven - Spelenderwijs coöperatief leren
Op welke plek moeten de bouten en moeren komen? Overleg samen en schroef de opdrachtkaart na. Dat is het doel van samen schroeven: goed naar elkaar luisteren en samenwerken.
Samen vormen
Samen Vormen - Coöperatief spelen op de tablet
Coöperatief spelen op de tablet? Dat kan! Met Samen Vormen stempelen kinderen sámen een gekleurde figuur.
StoryStarter - LEGO®
LEGO® Education StoryStarter - Verhalen verbeelden met LEGO®
Verhalen verzinnen en creëren? Emoties uitbeelden? Een geschiedenisverhaal nabouwen? Dat kan met StoryStarter van LEGO Education. Zo is leren ongelooflijk leuk!
Airport
Airport Traffic Control - Loods de vliegtuigen veilig naar hun bestemming.
Bij het spel Airport laat je vliegtuigen veilig vliegen en landen. Leg alle doorzichtige puzzelstukken zo neer, dat de vliegtuigen op de juiste plaats èn in de juiste richting vliegen.
Angry Birds On Top
Angry Birds On Top - Schuif totdat alle vogels op de varkens zitten
De Angry Birds laten zich niet op de kop zitten! Ze vallen de varkens lastig en gaan bovenop hen zitten. Lukt het je om de Angry Birds zó te verschuiven dat alle varkens bedekt zijn?
Anti-virus
Anti-virus - Het bio-logische denkspel
Help! Er zit een virus in je lichaam. Bij Anti-virus zet je het immuumsysteem aan het werk en moet je het virus verwijderen. Dit logische denkspel is een uitdaging voor jong en oud.
Bunny Boo
Bunny Boo - Het denkspel met het konijntje
Bunny Boo is een denkspel. Jonge kinderen krijgen opdrachtenkaarten met de afbeelding van een konijn en enkele blokken. Lukt het om het bouwsel na te bouwen? Denk logisch na...
Chicken Shuffle
Chicken Shuffle - Verschuif de kippen, zodat op elk ei een kip zit te broeden.
Chicken shuffle is een superleuk, logisch spel. Verschuif de kippen, zodat op elk ei een kip zit te broeden. Maar... ga niet als een kip zonder kop schuiven. Bedenk een strategie!
Dier Doku
Dier Doku - Sudoku met dieren
Dierdoku is een leuk, aantrekkelijk spel. Doordat dit spel weer een heel andere ‘insteek’ heeft dan veel ander ontwikkelingsmateriaal. Ook geschikt voor kiene kleuters!
Dwarsbomen
Dwarsbomen - Strategiespel met veel variaties
Prachtig natuurlijk vormgegeven strategiespel met veel variaties, voor jong en oud
Happy Cube
Happy Cube - Puzzelen met kubussen
Happy Cube is een denkspel, waarbij je kubussen maakt. Het spel kent verschillende niveaus. Voor weinig geld kun je urenlang puzzelplezier hebben.
IQ-Steps
IQ-Steps - Laat je hersens kraken
Bij IQ-Steps zoek je een oplossing, zodat alle puzzelstukken op het speelbord passen. Gelukt? Dan ben je klaar voor de volgende uitdaging. Het wordt steeds moeilijker...
Memocards
Memocards - Memory met drie verschillende kaartjes
Memocards is memory met drie kaartjes. En niet zomaar drie dezelfde kaartjes: mooie, creatieve plaatjes. Of drie verschillende lichaamsdelen van een dier. Een echte uitdaging!
Noahs ark
Noahs ark
Alle dieren moeten in de ark. Kun jij ervoor zorgen dat alle tien de dieren met de poten op de plankenvloer blijven en dat iedereen mee kan? Zij aan zij, per paar. Dan blijft soort bij soort.
Penguins on Ice
Penguins on Ice - Vijf pinguïns begeven zich op glad ijs. Gaat dat wel goed?
Penguins on Ice is een spel met ijsschotsen die van vorm kunnen veranderen. Zorg dat de ijsschotsen samen op het spelbord passen èn alle pinguïns op de goede plaats komen.
Road Block
Road Block - Blokkeer de rode auto voordat je hersens blokkeren!
Sluit de wegen af, en voorkom dat de autodief kan ontsnappen uit de stad... Dat is de uitdaging bij Road Block. Dit strategische spel is geschikt voor school en thuis.
Slakkenhuis
Slakkenhuis - Train je geheugen
Slakkenhuis is een strategisch spelletje om je geheugen te trainen. In welk gat past nog een zwart staafje? Let op: twee staafjes is teveel!
The 4th dimension
The 4th dimension - Educatief en uitdagend
The 4th dimension is niet alleen leuk en gezellig, het versterkt ook je ruimtelijk inzicht en blijkt een sterke aanvulling voor het lesprogramma op scholen. Ook geschikt voor toernooien!
Torri
Torri - Een uitdagend strategiespel voor kiene kinderen
Torri: Een spannend spel waarbij je torens kunt veroveren door er bovenop te staan. Maar let op: de tegenstander kan dit ook doen! Wie lukt het om hoge torens in zijn honk te krijgen?
Troy
Troy - Houd de vijand buiten de muren van Troje
Bescherm de legendarische stad Troje. Zet de muren zó neer, zodat alle vijandelijke soldaten buiten de stad blijven en je eigen soldaten veilig binnen de stadsmuren zijn.
Twiddler
Twiddler - Los de uitdaging op door te draaien aan de schijven.
Twiddler is een moeilijk denkspel, waarbij je draait aan schijven tot je het einddoel bereikt. Je kunt ook nieuwe opdrachten ontwerpen. Ga de uitdaging aan!
Via Ligni
Via Ligni - Uitdaging, strategie èn eenvoudige spelregels
Hoe breng je jouw stukken zo snel mogelijk naar de overkant, zonder dat de ander veel profiteert van jouw wegen? Dat is de uitdaging bij Via Ligni!
Bang the Button!!!
Bang the Button!!! - Bekroond met 3e prijs door het Europees Talenlabel 2014
Bang the Button!!! is hét spel voor de Engelse les. Dit interactieve spel is bekroond met de derde prijs door het Europees Talenlabel 2014. Kinderen leren spelenderwijs Engels.
Onze Wereld
Onze Wereld - Samen de wereld opruimen, dan wordt de aarde groener!
Zorgvuldig omgaan met de aarde, dat wil het spel Onze Wereld kinderen bijbrengen. Het motto: Laten we samen ons afval goed scheiden, dan wordt de aarde weer groen!
Domino bouwset
Domino bouwset - een spel met talloze variaties en motorisch speelplezier
Domino bouwset: Bouw je parcours zo groot mogelijk, wees creatief en doe het samen. Compleet met leuke speelelementen: een molentje, een knikkerbaan, trapjes, draaideuren, bellen...
Magneetpiramide
Magneetpiramide - Maak de creatiefste constructies!
De Magneetpiramide nodigt uit om creatieve constructies te bedenken. En... hoe zorg je ervoor dat je bouwwerk niet omvalt? Een hele uitdaging!
Smartmax Basic
Smartmax Basic - Maximale creativiteit met magnetische speelstukken
Met SmartMax ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld van magnetisme. Ze kunnen prachtige ontwerpen nabouwen of zelf bedenken. Ze kunnen creatief bouwen in 2D of in 3D.
Teken en veeg
Teken en veeg - Oefen motorische vaardigheden op een creatieve manier
Maak de tekening af zoals jij dat wilt, veeg uit...en begin overnieuw!
Verti-fix Dieren
Verti-fix Dieren - Creatief aan de slag met karakteristieke dieren
Met Verti-fix maak je de mooiste dieren uit de Zoo. Kinderen kunnen voorbeelden nabouwen of zelf verzinnen. Stimuleer de motorische, cognitieve en creatieve ontwikkeling.
Voetbalspel
Voetbalspel - Een originele variant
Wil je een nieuwe vorm van tafelvoetbal? Dan is het voetbalspel van Olifu een idee. Dit spel is al geschikt voor erg jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen nog steeds leuk.
De Zoete Zusjes letterkwartet
De Zoete Zusjes letterkwartet
Met dit kwartetspel kan je met jonge kinderen op een speelse manier de klankletterkoppeling en het lezen van korte woorden oefenen. En ook nog eens een mooie kans om te leren omgaan met winnen en verliezen.
Kiene klanken
Kiene Klanken - De houten interactieve klankstempelset
Kiene Klanken is een houten, interactief klankstempelset. Kinderen leggen de letterstempels op de Ipad, en krijgen feedback op hun niveau!
Letterrondo
Letterrondo: een spel voor de beginnende geletterdheid
Hoe stimuleer je beginnende geletterdheid bij jonge kinderen? Lees hier tips voor de leerkracht voor kringactiviteiten met Letterrondo
Magnetische letterdoos
Magnetische letterdoos, leren lezen oefenen op een andere manier
Spelen met magnetische letters van de eerste klanken die kinderen leren bij het lezen.
Woord aan Boord
Woord aan Boord - Een veelzijdig taalspel
Woord aan boord brengt kinderen spelenderwijs in contact met letters en woorden. De visser in het bootje wil een vis te vangen. Maar... hij vangt eerst veel woordjes voor de vis toehapt.
Maestro Ensemble
Maestro - Een leerzaam muziekspel
Maestro is een uitdagend bordspel over klassieke muziek. Verzamel een muziekstuk en de benodigde instrumenten, en beluister je stuk! De kanskaarten zorgen voor spanning.
Magnetisch? Ja of nee
Magnetisch? Ja of nee - Experimenteren met magnetisme
Is het magnetisch, of niet? Bij dit spel worden kinderen uitgedaagd om te voorspellen en te controleren of voorwerpen wel of niet aan de magneet blijven hangen.
Expeditie Moendoes
Expeditie Mundus - Een gratis wetenschapsspel voor de hele klas
Ontdek als team van wetenschappers een nieuwe planeet. Welke taal spreken de inwoners? Hoe zit het met de zwaartekracht? Welke seizoenen zijn er?
Ons lichaam - kwartet
Ons lichaam - kwartet
Spelenderwijs kunnen jonge kinderen begrippen oefenen die met het lichaam te maken hebben en hun woordenschat vergroten. Ondertussen oefenen ze ook nog sociale vaardigheden tijdens het kwartetten.
Bouw een huis
Bouw een huis - Stimuleer het ruimtelijk inzicht
Bouw een huis is een spel voor de midden- en bovenbouw van het PO om het ruimtelijk inzicht en het gevoel voor verhoudingen te bevorderen. Geschikt om te oefenen met plattegronden.
Dinopuzzel
Dinopuzzel - Een ideale puzzel om mee te verrijken
Puzzelen... Hoe kun je dat verrijken? Lees hier tips, aan de hand van een Dinopuzzel. Veel tips zijn toepasbaar bij alle puzzels. Zo kun je kiene kleuters uitdagen.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief