Speel je mee in Li La Land?
Speel je mee in Li La Land? - Doe verrassende ontdekkingen
Tineke Verdoes Speel je mee in Li La Land? Ga onderzoeken en ontwerpen! Laat het jonge kind tot zijn recht komen in Li La Land, met deze rode koffer, handpoppen en activiteiten.
Wijzer in Executieve Functies
Wijzer in Executieve Functies - Handige kaartensets
Arja Kerpel Wijzer in executieve functies is een speels hulpmiddel om de executieve functies te trainen, zoals impulsen beheersen, plannen, emoties reguleren.
HGW Dialooginstrument
HGW Dialooginstrument
Korstiaan Karels Met het Dialooginstrument HGW krijg je meer diepgang in de collegiale dialoog door gesprekken over de aanpak van leerlingen. Handig voor IB-ers!
Kauwsieraden
Chewigem kauwsieraden - Voor kinderen die graag ergens op kauwen
Marjolein Haazebroek Kauwsieraden komen tegemoet aan de kauwbehoefte die sommige kinderen hebben. Kauwen kan spanning reguleren en concentratie stimuleren. Erg geschikt voor kinderen met ADHD of autisme.
MediJA Praat
MediJA Praat - In gesprek over sociale media
Arja Kerpel Met de kaartenset MediJa praat kun je samen met jongeren in gesprek over de sociale media. Bij de kaarten zit een handleiding met spelvormen en tips.
PL-UG Tent Kit Extra
PL-UG Tent Kit Extra - Handig tenten bouwen, binnen én buiten
Arja Kerpel Met de PL-UG Tent Kit Extra en een paar kleden bouw je stevige tenten. Superleuk om te bouwen, én om erin te spelen als hij klaar is.
Reflectleren
Reflectleren - Kaartspel voor reflectie in dialoog
Korstiaan Karels Jezelf en anderen de goede vragen stellen is lastig. Het kaartspel Reflectleren helpt je hierbij. Je kunt het inzetten bij functioneringsgesprekken, intervisie, team- en coachingsgesprekken.
Silly Sports & Goofy Games
Silly Sports & Goofy Games - 200 Coöperatieve energizers
Arja Kerpel In het boek Silly Sports & Goofy Games staan meer dan 200 coöperatieve spelletjes en energizers. Het blinkt uit in een gevarieerd aanbod aan spelletjes en bewegingsactiviteiten
Sprekende Muur
Sprekende Muur - Afwisselend, leuk en leerzaam tegelijk!
Otto Zwolsman Leuke weetjes, woordjes in vreemde talen? Spreek de tekst in bij het plaatje et voilá: je hebt een Sprekende Muur. Je kunt er ook platte voorwerpen in doen. Eindeloos variëren!
Vtech BlaBlaBlocks trein
Vtech Bla-Bla-Blocks - Interactieve trein met bouwblokken
Corine Haase Bouw, ontdek en leer over cijfers, kleuren en beroepen met de Vtech trein met Bla-Bla-Blocks.
Mindset Gesprekskaarten
Mindset Gesprekskaarten - Werk samen aan een groeimindset!
Arja Kerpel De Mindset gesprekskaarten helpen je om samen met je leerling te werken aan een groeimindset. Helpende gedachten zorgen voor positief denken, durven, doen!
Werkboek Lef
Werkboek Lef - Mindset bij tieners
Arja Kerpel Aan de slag met mindset? Dit praktische werkboek staat vol activiteiten die je doorloopt samen met tieners. Plus een handleiding vol informatie over het ontwikkelen van een groeimindset.
Werkboek Mindset
Werkboek Mindset - Samen werken aan een groeimindset
Elly Bonestroo Met het Werkboek Mindset kun je werken aan de ontwikkeling van een groeimindset. Daarnaast leren de kinderen onder andere inzetten, doorzetten, leren van fouten.
Wijzer in Mindset
Wijzer in Mindset - Samen werken aan een groeimindset
Arja Kerpel In Wijzer in Mindset vind je verdieping van de mindsettheorie: de nuances, de valkuilen, de valse groeimindset en de triggers van een vaste mindset.
Tastkist
Tastkist spreekt tot de verbeelding
Tineke Verdoes Wat voel je? Kinderen vinden het erg uitdagend om iets te voelen zonder dat je het ziet. Met deze tastkist kun je allerlei tactiele spellen spelen. Goed voor de fijne motoriek.
Tweelingen - Texturen
Tweelingen - Texturen
Tineke Verdoes Is het ruw, of glad? Met Tweelingen - Texturen voelen kinderen welke textuur voorwerpen hebben. Dit kan met een blinddoek om, maar ook met de tastkist.
Tweelingen - Vormen
Tweelingen - Vormen
Tineke Verdoes Welke vormen zijn hetzelfde? Bij Tweelingen - Vormen zoek je de juiste paren bij elkaar en leg je ze in het blok. Goed voor de tactiele waarneming en de fijne motoriek.
Buitenspelen Map, Kaartenset en Omklapper
Buitenspelen Map, Kaartenset en Omklapper - Kom mee naar buiten!
Aletta Geuze Buiten spelen wordt een feest met de buitenspelactiviteiten van Kommee. In deze map staan suggesties en tips om het buitenspelen te verrijken. Een uitkomst voor elke school!
5 minuten Bewegen
5 minuten Bewegen - Optimale concentratie in je les? 5 minuten bewegen!
Otto Zwolsman 40 activiteiten voor je klas om even stoom af te blazen en nieuwe energie op te doen voor je volgende les! Tussen de les even bewegen verhoogt de concentratie.
5 minuten Creatief denken
5 minuten Creatief denken - Stimuleer de creativiteit
Arja Kerpel 5 minuten creatief denken? Dat kan met deze kaartjes. Leuk en nuttig tegelijk; want creativiteit is belangrijk. Creatief denken is één van de 21e eeuwse vaardigheden.
5 minuten Drama
5 minuten Drama - Afwisselende spelletjes van 5 minuten
Liesbeth Simonse De kaartjes van 5 minuten Drama hebben als doel: Leren improviseren, verbeelden, fantaseren en presenteren. Daarbij zijn creativiteit, timing en humor van groot belang.
5 minuten Focus
5 minuten Focus - Korte activiteiten om de aandacht gericht te focussen
Arja Kerpel Met deze activiteiten leer je kinderen focussen. De spelletjes zijn erg verschillend: bij sommigen beweeg je, bij anderen blijf je heel rustig. Soms doe je een opdracht alleen, soms samen.
5 minuten Leidinggeven
5 minuten Leidinggeven - Werkvormen en inspiratie voor professionals
Arja Kerpel 5 minuten leidinggeven geeft je in 5 minuten een idee, een werkvorm of inzicht, om op die manier leiding te geven aan het team of aan zichzelf. Afwisselend en verfrissend.
5 minuten Tussendoor
5 minuten Tussendoor - Even doelgericht ontspannen
Korstiaan Karels Met de activiteiten van 5 minuten Tussendoor krijg je nieuwe energie en concentratie. Zo bereik je een positief effect op het leren. De activiteiten slaan een brug tussen twee lessen.
Prikkelpraatjes
De Intenso-lijn - Praktisch aan de slag met de theorie van Dabrowski
Arja Kerpel Met de materialen uit de Intenso lijn kun je praktisch aan de slag met de theorie van Dabrowski. De kinderen leren de overprikkelbaarheden herkennen en ermee dealen.
Effectieve leerstrategieën
Trainingskaarten Effectieve Leerstrategieën - Praktisch hulpmiddel leren leren
Arja Kerpel Een goede leerhouding is belangrijk. Strategieën zijn daarbij onmisbaar. Maar hoe leer je leerlingen effectieve leerstrategieën? Gebruik daarbij deze handige trainingskaarten.
Wiebelen en friemelen kaartjes
Wiebelen en friemelen hulpkaarten - Voor onder- of overprikkelde leerlingen
Arja Kerpel Is een leerling overprikkeld? Of heeft hij juist meer prikkels nodig? Zet dan kalmerende of activerende strategieën in. Deze Wiebelen en friemelen hulpkaarten zijn een handig hulpmiddel!
Het vollehoofdenboek
Het vollehoofdenboek - Een werkboek voor kinderen en volwassenen
Arja Kerpel Het vollehoofdenboek maakt inzichtelijk waar de overprikkeling door komt. Kinderen leren aanvoelen wanneer hun hoofd vol loopt en denken na over hun eigen gebruiksaanwijzing.
Maestro Ensemble
Maestro - Een leerzaam muziekspel
Korstiaan Karels Maestro is een uitdagend bordspel over klassieke muziek. Verzamel een muziekstuk en de benodigde instrumenten, en beluister je stuk! De kanskaarten zorgen voor spanning.
Akros weekkalender
Akros weekkalender - Inzicht in de week
Corine Haase Geef jonge kinderen inzicht in de dagen van de week met de Akros Weekkalender
Kleefpapier
Kleefpapier - Maak de mooiste stickers en tekeningen met kleefpapier
Arja Kerpel Met dit herbruikbare kleefpapier maak je de mooiste zelfklevende tekeningen of stickers. Plakbandresten? Schuivende papieren? Het is verleden tijd met het kleefpapier van Olifu.
Learn to Learn
Learn to Learn - Leren met LEGO Education
Arja Kerpel Met de hele klas tegelijk werken met LEGO? Dat kan met Learn to learn. Deze groepsset is op zichzelf n geintegreerd te gebruiken. Leuk en leerzaam!
Muzikale knikkerboom
Muzikale knikkerboom - Klinkende bladeren
Annemarie Brouwer Een boom die muziek maakt, hoe leuk is dat? Hoe lager de knikker rolt, hoe lager het geluid.
Timmie Timecoach
Timmie Timecoach - De kleurrijke Timetimer
Otto Zwolsman De kleurrijke Timmie Timecoach is een timetimer die de tijd visualiseert met kleuren. Hij is op verschillende manieren in te zetten, ook voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.