Wijzer in Executieve Functies
Wijzer in Executieve Functies - Handige kaartensets
Arja Kerpel Wijzer in executieve functies is een speels hulpmiddel om de executieve functies te trainen, zoals impulsen beheersen, plannen, emoties reguleren.
Team Toppers
Team Toppers - Leer je talenten kennen met de teamrollen van Belbin
Arja Kerpel Team Toppers is een spel dat het Belbin Teamrollenmodel vertaalt naar kinderen en jongeren. Het doel van het spel is: kinderen inzicht geven in hun talenten en die van de ander.
5 minuten Focus
5 minuten Focus - Korte activiteiten om de aandacht gericht te focussen
Arja Kerpel Met deze activiteiten leer je kinderen focussen. De spelletjes zijn erg verschillend: bij sommigen beweeg je, bij anderen blijf je heel rustig. Soms doe je een opdracht alleen, soms samen.
Ben jij een cheetah?
Ben jij een cheetah? - Boekrecensie over hoogbegaafdheid
Arja Kerpel Verveling, leren leren, anders zijn? Deze -en andere- onderwerpen komen aan bod in het boek Ben jij een cheetah? Over hoogbegaafdheid, met gespreksvragen.
Prikkelpraatjes
De Intenso-lijn - Praktisch aan de slag met de theorie van Dabrowski
Arja Kerpel Met de materialen uit de Intenso lijn kun je praktisch aan de slag met de theorie van Dabrowski. De kinderen leren de overprikkelbaarheden herkennen en ermee dealen.
De 7 eigenschappen van Happy Kids
De 7 eigenschappen van Happy Kids - Covey voor kinderen
Arja Kerpel De 7 eigenschappen van Happy Kids is een leuke manier om Coveys gedachtegoed aan kinderen door te geven. De posterset is een mooie aanvulling.
Emoticube
Emoticube - Giga
Otto Zwolsman Deze Emoticube is een handig hulpmiddel bij het omgaan met emoties. Je kunt hem één-op-één inzetten of bij groepsvorming en groepsprocessen.
Groei in je Groep - Onderbouw
Groei in je Groep - Onderbouw - Samen werken aan mindset
Arja Kerpel Wil je met een groep jonge kinderen bewust aan mindset werken? Dan is deze map met activiteiten wellicht iets voor jou! Het is deels gekoppeld aan prentenboeken.
Het vollehoofdenboek
Het vollehoofdenboek - Een werkboek voor kinderen en volwassenen
Arja Kerpel Het vollehoofdenboek maakt inzichtelijk waar de overprikkeling door komt. Kinderen leren aanvoelen wanneer hun hoofd vol loopt en denken na over hun eigen gebruiksaanwijzing.
Zeno en co
Zeno en co - Een prentenboek over begaafdheid
Arja Kerpel In het boek Zeno en co kruip je in de huid van het hoogbegaafde kind. Waar loopt een begaafde leerling tegenaan? Dit boek roept ongetwijfeld herkenning op bij begaafde kinderen.
Hooggevoeligheid coachingskaarten
Hooggevoeligheid speel- en coachingskaarten
Arja Kerpel De hooggevoeligheid coachingskaarten zijn een handig hulpmiddel om meer uit je gesprek te krijgen als je wilt praten over de hooggevoeligheid van de leerling.
Ik en mijn gevoelens
Ik en mijn gevoelens - Voel je je blij, boos, bang of bedroefd?
Annemarie Brouwer Leer je gevoelens kennen met het spel Ik en mijn gevoelens van Educo
Junior Coachkaarten
Coachkaarten - junior coachkaarten
Liesbeth Simonse De set Junior Coachkaarten bestaat uit 44 leuke foto`s met prikkelende vragen. Deze kaarten helpen bij het verwoorden van gevoelens. Laat kinderen praten en hun talent ontwikkelen!
Kauwsieraden
Chewigem kauwsieraden - Voor kinderen die graag ergens op kauwen
Marjolein Haazebroek Kauwsieraden komen tegemoet aan de kauwbehoefte die sommige kinderen hebben. Kauwen kan spanning reguleren en concentratie stimuleren. Erg geschikt voor kinderen met ADHD of autisme.
KIESblok
Kiesblok - Visualiseer je lesopbouw
Otto Zwolsman Door het KIESblok leren kinderen om actief betrokken te blijven bij de les. Het geeft de leerlingen tools om ook later zelfstandig op een goede wijze lessen aan te pakken.
Kikkerbecool
Kikkerbecool - Een interactief spel rondom sociale vaardigheden
Otto Zwolsman Kikkerbecool is een spannend bordspel waar je wijzer van wordt. Al spelend leer je sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.
Mindset Gesprekskaarten
Mindset Gesprekskaarten - Werk samen aan een groeimindset!
Arja Kerpel De Mindset gesprekskaarten helpen je om samen met je leerling te werken aan een groeimindset. Helpende gedachten zorgen voor positief denken, durven, doen!
OK of niet OK?
OK of niet OK? - Een spel over waarden, normen en regels
Arja Kerpel Het spel OK of niet OK? is een geschikt spel om kinderen te laten nadenken over normen, waarden en regels. Een mooie bijdrage aan burgerschapsvorming.
Opgekikkerd!
Opgekikkerd! - Weg met die bange gedachtes...
Liesbeth Simonse Opgekikkerd is een vrolijk bordspel voor kinderen, die alleen maar denken aan wat er allemaal mis kan gaan. Je kunt spelenderwijs werken aan faalangst met dit spel van Coole Kikker.
Teken je gesprek over faalangst
Teken je gesprek over faalangst - Met helpende gedachten
Arja Kerpel Teken je gesprek over faalangst is een handig hulpmiddel om een probleem te visualiseren en samen te werken aan een oplossing.
Teken je gesprek over gedrag
Teken je gesprek over gedrag
Korstiaan Karels Teken je gesprek over gedrag! Door het gebruik van kleuren, symbolen, gedachten en gevoelens maak je heel inzichtelijk wat er speelt, en wat je eraan kunt doen.
Teken je gesprek over werkhouding
Teken je gesprek over werkhouding - Met handige kaartenset
Arja Kerpel Teken je gesprek over werkhouding is het derde deel in een succesvolle serie. Door het gesprek te tekenen, ontstaat overzicht, inzicht en bewustwording. Dat is de basis voor actie!
Timmie Timecoach
Timmie Timecoach - De kleurrijke Timetimer
Otto Zwolsman De kleurrijke Timmie Timecoach is een timetimer die de tijd visualiseert met kleuren. Hij is op verschillende manieren in te zetten, ook voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken.
Effectieve leerstrategieën
Trainingskaarten Effectieve Leerstrategieën - Praktisch hulpmiddel leren leren
Arja Kerpel Een goede leerhouding is belangrijk. Strategieën zijn daarbij onmisbaar. Maar hoe leer je leerlingen effectieve leerstrategieën? Gebruik daarbij deze handige trainingskaarten.
Werkboek Lef
Werkboek Lef - Mindset bij tieners
Arja Kerpel Aan de slag met mindset? Dit praktische werkboek staat vol activiteiten die je doorloopt samen met tieners. Plus een handleiding vol informatie over het ontwikkelen van een groeimindset.
Werkboek Mindset
Werkboek Mindset - Samen werken aan een groeimindset
Elly Bonestroo Met het Werkboek Mindset kun je werken aan de ontwikkeling van een groeimindset. Daarnaast leren de kinderen onder andere inzetten, doorzetten, leren van fouten.
Wiebelen en friemelen kaartjes
Wiebelen en friemelen hulpkaarten - Voor onder- of overprikkelde leerlingen
Arja Kerpel Is een leerling overprikkeld? Of heeft hij juist meer prikkels nodig? Zet dan kalmerende of activerende strategieën in. Deze Wiebelen en friemelen hulpkaarten zijn een handig hulpmiddel!
Wijzer in Mindset
Wijzer in Mindset - Samen werken aan een groeimindset
Arja Kerpel In Wijzer in Mindset vind je verdieping van de mindsettheorie: de nuances, de valkuilen, de valse groeimindset en de triggers van een vaste mindset.
5 minuten Coöperatief
5 minuten Coöperatief - Activiteiten voor samen leren of plezier maken
Arja Kerpel Coöperatief leren wil zeggen dat leerlingen actief en betrokken samenwerken en dat de bijdrage van elke leerling ertoe doet. Lees hier over het inzetten van coöperatieve werkvormen.
99 Kanjerspelletjes
99 Kanjerspelletjes van de Kanjertraining
Otto Zwolsman In het boek 99 Kanjerspelletjes leren kinderen op een positieve manier met elkaar om te gaan. Bewegen, spelen, sporten en samenwerking komen samen in deze activiteiten.
Bouwplan
Bouwplan - Een spel met verschillende ontwikkelingsdoelen
Aletta Geuze Waar moeten de wegen, huisjes, boompjes en bankjes komen? Ontdek het door te overleggen met je medespeler. Bouw een opdracht na, of ontwerp zelf iets nieuws.
Cijfertoren
Cijfertoren - Hét coöperatieve spel voor kinderen
Otto Zwolsman Coöperatief leren op een actieve manier? Dat kan met de cijfertoren van Olifu. Trek om de beurt aan de touwen en probeer zo een toren te maken van de cijferblokken. Een uitdaging!
Complimentenspel PCM
Complimentenspel - PCM
Korstiaan Karels Het complimentenspel is een handig hulpmiddel dat je kunt inzetten voor training en coaching in kleine en grote groepen.
Connect and Create
Connect and create daagt je uit samen (creatief) bezig te zijn
Corine Haase Connect and create: multi-inzetbare, inspirende opdrachtenkaarten.
Dikke vriendjes durven alles
Dikke vriendjes durven alles - prentenboek - omgaan met anderen
Bertine van den Oever Aan de hand van dit prentenboek kan je kinderen beeld geven bij vriendschap. Het avontuurlijke verhaal is ook nog eens uitdagend om na te spelen.
EQ- Babbelspel
Het EQ- Babbelspel - Een leerzaam spel voor kleine sova-groepen
Korstiaan Karels Het EQ-Babbelspel is een leerzaam spel voor kleine sova-groepen. Bij dit spel praten kinderen samen over emoties en sociale vaardigheden: omgaan met anderen, zelfbeheersing, enz.
Feedback is fantastisch
Feedback is fantastisch - Prentenboek en activiteitengids
Arja Kerpel Feedback is fantastisch - als je weet hoe je er mee om moet gaan. Veel kinderen vinden dit lastig. Hoe ontvang je complimenten? Hoe reageer je op feedback? Je leert het in dit boek!
Groepers maken & Groepers vormen
Groepers maken & Groepers vormen - Ondersteuning bij groepsvorming
Korstiaan Karels Handige kaartensets die je kunt inzetten om de groepsvorming en groepsdynamiek te ondersteunen. Creeër een prettig groepsklimaat en verbondenheid tussen leerlingen!
Kikker in de dierentuin
Kikker in de dierentuin - Een samenwerkingsspel voor jonge kinderen
Corine Haase Jonge kinderen spelenderwijs leren samenwerken èn leren omgaan met geld? Speel Kikker in de dierentuin!
Lijnendans
Lijnendans - Coöperatief tekenen voor binnen en buiten
Arja Kerpel Met Lijnendans kunnen de kinderen coöperatief tekenen op een groot vel papier of buiten op de stoep. Dat vraagt om samenwerking en overleg, want... wat is nu links?
Samen bouwen
Samen bouwen - Bouw jij wat ik zeg?
Annemarie Brouwer Samen bouwen is een spel uit de serie coöperatieve spellen. Lukt het om het bouwwerk van de ander na te bouwen? Ook geschikt voor kiene kleuters.
Samen praten
Samen praten - Ik zie, ik zie... en dan nog leuker!
Marjolein Haazebroek Hét spel waarbij de kleuter met reuze veel plezier zijn woordenschat uitbreidt. Bij dit spel zitten vertelplaten, waarbij de kinderen niet zien wat de ander voor plaat heeft.
Samen rijgen
Samen rijgen - Coöperatief leren en rijgen tegelijk
Aletta Geuze Samen rijgen is een spel uit de serie cooperatieve spellen van Educo. Kinderen rijgen samen een figuur, zo leren ze veel op het gebied van communicatie en ruimtelijke oriëntatie.
Samen schroeven
Samen schroeven - Spelenderwijs coöperatief leren
Arja Kerpel Op welke plek moeten de bouten en moeren komen? Overleg samen en schroef de opdrachtkaart na. Dat is het doel van samen schroeven: goed naar elkaar luisteren en samenwerken.
Samen vormen
Samen Vormen - Coöperatief spelen op de tablet
Arja Kerpel Coöperatief spelen op de tablet? Dat kan! Met Samen Vormen stempelen kinderen sámen een gekleurde figuur.
Silly Sports & Goofy Games
Silly Sports & Goofy Games - 200 Coöperatieve energizers
Arja Kerpel In het boek Silly Sports & Goofy Games staan meer dan 200 coöperatieve spelletjes en energizers. Het blinkt uit in een gevarieerd aanbod aan spelletjes en bewegingsactiviteiten
WeFace.it
WeFace.it - Het kaartspel in de strijd tegen pesten
Korstiaan Karels WeFace.it! is een kaartspel om omgangsnormen binnen een (nieuwe) groep bespreekbaar te maken met als doel pesten te voorkomen.
5 minuten Creatief denken
5 minuten Creatief denken - Stimuleer de creativiteit
Arja Kerpel 5 minuten creatief denken? Dat kan met deze kaartjes. Leuk en nuttig tegelijk; want creativiteit is belangrijk. Creatief denken is één van de 21e eeuwse vaardigheden.
Airport
Airport Traffic Control - Loods de vliegtuigen veilig naar hun bestemming.
redactie Bij het spel Airport laat je vliegtuigen veilig vliegen en landen. Leg alle doorzichtige puzzelstukken zo neer, dat de vliegtuigen op de juiste plaats èn in de juiste richting vliegen.
Angry Birds On Top
Angry Birds On Top - Schuif totdat alle vogels op de varkens zitten
redactie De Angry Birds laten zich niet op de kop zitten! Ze vallen de varkens lastig en gaan bovenop hen zitten. Lukt het je om de Angry Birds zó te verschuiven dat alle varkens bedekt zijn?
Anti-virus
Anti-virus - Het bio-logische denkspel
redactie Help! Er zit een virus in je lichaam. Bij Anti-virus zet je het immuumsysteem aan het werk en moet je het virus verwijderen. Dit logische denkspel is een uitdaging voor jong en oud.
Bunny Boo
Bunny Boo - Het denkspel met het konijntje
redactie Bunny Boo is een denkspel. Jonge kinderen krijgen opdrachtenkaarten met de afbeelding van een konijn en enkele blokken. Lukt het om het bouwsel na te bouwen? Denk logisch na...
Chicken Shuffle
Chicken Shuffle - Verschuif de kippen, zodat op elk ei een kip zit te broeden.
redactie Chicken shuffle is een superleuk, logisch spel. Verschuif de kippen, zodat op elk ei een kip zit te broeden. Maar... ga niet als een kip zonder kop schuiven. Bedenk een strategie!
Dier Doku
Dier Doku - Sudoku met dieren
Aletta Geuze Dierdoku is een leuk, aantrekkelijk spel. Doordat dit spel weer een heel andere ‘insteek’ heeft dan veel ander ontwikkelingsmateriaal. Ook geschikt voor kiene kleuters!
Dwarsbomen
Dwarsbomen - Strategiespel met veel variaties
Gezine Keizer Prachtig natuurlijk vormgegeven strategiespel met veel variaties, voor jong en oud
Happy Cube
Happy Cube - Puzzelen met kubussen
Arja Kerpel Happy Cube is een denkspel, waarbij je kubussen maakt. Het spel kent verschillende niveaus. Voor weinig geld kun je urenlang puzzelplezier hebben.
IQ-Steps
IQ-Steps - Laat je hersens kraken
redactie Bij IQ-Steps zoek je een oplossing, zodat alle puzzelstukken op het speelbord passen. Gelukt? Dan ben je klaar voor de volgende uitdaging. Het wordt steeds moeilijker...
Memocards
Memocards - Memory met drie verschillende kaartjes
Otto Zwolsman Memocards is memory met drie kaartjes. En niet zomaar drie dezelfde kaartjes: mooie, creatieve plaatjes. Of drie verschillende lichaamsdelen van een dier. Een echte uitdaging!
Mus & Fret lespakket
Mus & Fret lesideeën voor kiene kleuters
Annemarie Brouwer Het Mus & Fret lespakket staat vol creatieve en inspirerende lessuggesties voor kiene kleuters. Het sluit aan bij de meervoudige intelligenties.
Noahs ark
Noahs ark
redactie Alle dieren moeten in de ark. Kun jij ervoor zorgen dat alle tien de dieren met de poten op de plankenvloer blijven en dat iedereen mee kan? Zij aan zij, per paar. Dan blijft soort bij soort.
Penguins on Ice
Penguins on Ice - Vijf pinguïns begeven zich op glad ijs. Gaat dat wel goed?
redactie Penguins on Ice is een spel met ijsschotsen die van vorm kunnen veranderen. Zorg dat de ijsschotsen samen op het spelbord passen èn alle pinguïns op de goede plaats komen.
Road Block
Road Block - Blokkeer de rode auto voordat je hersens blokkeren!
Liesbeth Simonse Sluit de wegen af, en voorkom dat de autodief kan ontsnappen uit de stad... Dat is de uitdaging bij Road Block. Dit strategische spel is geschikt voor school en thuis.
Slakkenhuis
Slakkenhuis - Train je geheugen
Arja Kerpel Slakkenhuis is een strategisch spelletje om je geheugen te trainen. In welk gat past nog een zwart staafje? Let op: twee staafjes is teveel!
The 4th dimension
The 4th dimension - Educatief en uitdagend
Liesbeth Simonse The 4th dimension is niet alleen leuk en gezellig, het versterkt ook je ruimtelijk inzicht en blijkt een sterke aanvulling voor het lesprogramma op scholen. Ook geschikt voor toernooien!
Torri
Torri - Een uitdagend strategiespel voor kiene kinderen
Arja Kerpel Torri: Een spannend spel waarbij je torens kunt veroveren door er bovenop te staan. Maar let op: de tegenstander kan dit ook doen! Wie lukt het om hoge torens in zijn honk te krijgen?
Troy
Troy - Houd de vijand buiten de muren van Troje
redactie Bescherm de legendarische stad Troje. Zet de muren zó neer, zodat alle vijandelijke soldaten buiten de stad blijven en je eigen soldaten veilig binnen de stadsmuren zijn.
Twiddler
Twiddler - Los de uitdaging op door te draaien aan de schijven.
Arja Kerpel Twiddler is een moeilijk denkspel, waarbij je draait aan schijven tot je het einddoel bereikt. Je kunt ook nieuwe opdrachten ontwerpen. Ga de uitdaging aan!
Via Ligni
Via Ligni - Uitdaging, strategie èn eenvoudige spelregels
Arja Kerpel Hoe breng je jouw stukken zo snel mogelijk naar de overkant, zonder dat de ander veel profiteert van jouw wegen? Dat is de uitdaging bij Via Ligni!

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief