Allemaal gezinnen
Allemaal gezinnen - informatief kinderboek
Bertine van den Oever Zodra je met kinderen gaat praten over hun thuis ontdekken ze dat er heel veel verschillen zijn tussen gezinnen. Om hier zicht op te krijgen kan je dit informatieve kinderboek voorlezen in groep 1/2 en zelf laten lezen in groep 3/4.
Alles over diversiteit- informatief kinderboek
Alles over diversiteit- informatief kinderboek
Bertine van den Oever Een informatief boek om kinderen kennis te laten maken met diversiteit. Door de inhoudsopgave en de woordenlijst kunnen kinderen in de middenbouw ook heel goed zelf op onderzoek uitgaan met dit boek.
Bij kikker thuis
Bij kikker thuis - prentenboek - Kinderboekenweek - bij mij thuis
Bertine van den Oever Met behulp van dit prentenboek van Kikker kan je met jonge kinderen aandacht geven aan dagelijkse routines en het huishouden thuis. Het geeft veel aanknopingspunten om na te spelen en de woordenschat te vergroten.
Boekentips BIJ MIJ THUIS
Boekentips BIJ MIJ THUIS
Bertine van den Oever Ben je op zoek naar boeken voor de Kinderboekenweek BIJ MIJ THUIS? Kijk dan even hier, genoeg boeken voor peuters, kleuters en de middenbouw.
Bij ons thuis
Bij ons thuis - voorleesboek
Bertine van den Oever Dit voorleesboek laat kinderen meeleven met een gastvrij gezin waar veel verschillende vrienden over de vloer komen. De avonturen die de vrienden beleven zijn mooie prikkels voor jonge kinderen om na te spelen.
Eén grote familie
Eén grote familie - prentenboek- Kinderboekenweek - Bij mij thuis
Bertine van den Oever Prachtig prentenboek om burgerschap te behandelen met jonge kinderen. Diversiteit en verschillende culturen worden op een luchtige manier aangetipt en... het is verpakt in een avontuurlijk verhaal dat kinderen aan zal spreken!
Huidskleur kinder krijtjes
Huidskleur kinder krijtjes - Kinderboekenweek - Bij mij thuis
Bertine van den Oever Met deze krijtjes kunnen jonge kinderen hun eigen gezicht kleuren of die van een vriend. Belangrijk om op deze manier recht te doen aan iedere cultuur en invulling te geven aan burgerschap!
Huidskleur kleurpotloden
Huidskleur - kleurpotloden - Kinderboekenweek - Bij mij thuis
Bertine van den Oever Met deze huidskleur kleurpotloden kan ieder kind zichzelf en zijn familie kleuren. Belangrijk om op deze manier recht te doen aan iedere cultuur en invulling te geven aan burgerschap!
Ik ben ik en jij bent jij
Ik ben ik en jij bent jij - prentenboek - diversiteit
Bertine van den Oever Op een een eenvoudige manier laat je jonge kinderen kennis maken met overeenkomsten en verschillen. Het boek is op rijm waardoor jonge kinderen, kleuters èn peuters, lekker aan kunnen haken.
Multiculturele poppen
Multiculturele poppen - Een kleurrijke poppenhoek
Arja Kerpel Zoek je een multiculturele pop? Van Afrika tot Zuid-Amerika: ze zijn te koop in veel soorten en maten. Echt een aanrader voor thuis en in de poppenhoek!
Tien minuten verhalen
Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar - leesboek M4-E4 - Kinderboekenweek - BIJ MIJ THUIS
Bertine van den Oever Ieder hoofdstuk is een klein avontuur. Leuk om zelf te lezen en... ook gaaf om na te spelen! In dit verhaal zijn allerlei burgerschapsthema's verwerkt in een alledaagse herkenbare situaties.
Tiptoi Bij ons thuis
Tiptoi Starterset - Prentenboek Bij ons thuis
Arja Kerpel Het vrolijk Tiptoi prentenboek Bij ons thuis is speciaal voor jonge kinderen. Ze draaien mee in het leven van de gezellige familie Hofman en leren ondertussen al spelend.
Wat is thuis?
Wat is thuis? - informatief leesboek middenbouw - Kinderboekenweek
Bertine van den Oever Leuk leesboek met korte teksten en veel afbeeldingen voor kinderen in de middenbouw om zich meer te verdiepen in het thema BIJ MIJ THUIS. Allerlei verschillende aspecten worden besproken met veel aanknopingspunten om verder op onderzoek uit te gaan!
Levenscycli
Levenscycli
Liesbeth Simonse Met levenscycli, leer een levensloop van een mens, een kikker, een plant etcetera in de goede volgorde te plaatsen.
Tiptoi Op de boerderij
Tiptoi Op de boerderij - Ontdek het leven op de boerderij
Corine Haase Ontdek het leven op de boerderij met Tiptoi. Deze Starterset brengt het leren voor kinderen tot leven aan de hand van geluiden, verhalen en spelletjes.
Onze Wereld
Onze Wereld - Samen de wereld opruimen, dan wordt de aarde groener!
Arja Kerpel Zorgvuldig omgaan met de aarde, dat wil het spel Onze Wereld kinderen bijbrengen. Het motto: Laten we samen ons afval goed scheiden, dan wordt de aarde weer groen!
Expeditie Moendoes
Expeditie Mundus - Een gratis wetenschapsspel voor de hele klas
Arja Kerpel Ontdek als team van wetenschappers een nieuwe planeet. Welke taal spreken de inwoners? Hoe zit het met de zwaartekracht? Welke seizoenen zijn er?
Opblaasbare wereldbol
Opblaasbare wereldbol - Actief èn interactief de wereld leren kennen
Arja Kerpel Met de opblaasbare wereldbol kun je op een afwisselende manier meer landen, steden, oceanen en continenten leren kennen. Oefen op een actieve en interactieve manier je topo!
Tiptoi Mijn grote wereldatlas
Tiptoi Starterset - Boek Mijn grote wereldatlas
Arja Kerpel Met de Tiptoiset Mijn grote wereldatlas leren kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Dit boek bevat meer dan 1500 levensechte geluiden, verhalen, dialogen en afbeeldingen.
Bokabox Verkeer
Bokabox verkeer - Omdat elk kind een verkeersdeelnemer is
Otto Zwolsman De Bokabox Verkeer leent zich er goed voor om de opbouw van de verkeersborden te begrijpen en te weten welke betekenis de pictogrammen hebben die op de borden staan afgebeeld.
De steen en de tijd
De steen en de tijd - prentenboek - vroeger
Bertine van den Oever Dit prentenboek is een mooi begin om met de kinderen een reis terug in de tijd te maken. De aanvullende decors van karton zijn ook nog eens leuk om het verhaal na te spelen.
Dinopuzzel
Dinopuzzel - Een ideale puzzel om mee te verrijken
Arja Kerpel Puzzelen... Hoe kun je dat verrijken? Lees hier tips, aan de hand van een Dinopuzzel. Veel tips zijn toepasbaar bij alle puzzels. Zo kun je kiene kleuters uitdagen.
Held op sokken
Held op sokken - prentenboek - vroeger
Bertine van den Oever Dit prentenboek geeft een prachtig middeleeuws avontuur om na te spelen. De humor maakt het verhaal extra leuk!
Nacht in het poppenhuis
Nacht in het poppenhuis - prentenboek - vroeger
Bertine van den Oever Met dit prentenboek kan je kinderen een kijkje geven in de 17de en 18de eeuw. Een prentenboek over dit tijdvak is uniek!
Vos en haas en het land van de Nijl
Vos en haas en het land van de Nijl - prentenboek - vroeger
Bertine van den Oever Een prentenboek dat kinderen meeneemt naar het oude Egypte. En het is ook nog eens een gaaf avontuur dat stimuleert tot naspelen van het verhaal.
Woeste Willem
Woeste Willem - prentenboek - vroeger
Bertine van den Oever Laat de kinderen kennis maken met piraat Woeste Willem. Dit avontuurlijke prentenboek spreekt enorm tot de verbeelding.
De zoete zusjes gaan verhuizen
De zoete zusjes gaan verhuizen - leesboek
Bertine van den Oever Met dit verhuisavontuur van de zoete zusjes kan je in groep 3 en 4 spel stimuleren! Van gewoon eten en de vaatwasser uitruimen tot verhuizen en het huis verven en inrichten. Lees verder voor passende doelen en aanbod in je klas.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief