Materialen voor leerkrachten

Op deze pagina's vindt u inhoudelijke recensies van ontwikkelingsmaterialen, die gemaakt zijn voor leerkrachten. Het doel van de materialen kan zowel de ontwikkeling van het kind als de ontwikkeling van de leerkracht zijn. Beiden hebben uiteindelijk een positief effect op het kind.


Teken je les
Teken je les - Hoe je met tekeningen het leerproces ondersteunt
Hoe kun je je les visueel ondersteunen? Met het werkboek Teken je les leer je in eenvoudige stappen hoe je in weinig tijd tekeningen krachtig kunt inzetten in de les.
5 minuten Rekenen
5 minuten Rekenen - Originele rekenactiviteiten voor elke leeftijd
5 minuten Rekenen; een originele vorm van rekenen ter aanvulling op je rekenles! Deze kaartjes zijn een onderdeel van de serie 5-minuten-spelletjes van Bazalt.
Boekentips BIJ MIJ THUIS
Boekentips BIJ MIJ THUIS
Ben je op zoek naar boeken voor de Kinderboekenweek BIJ MIJ THUIS? Kijk dan even hier, genoeg boeken voor peuters, kleuters en de middenbouw.
Wijzer in Executieve Functies
Wijzer in Executieve Functies - Handige kaartensets
Wijzer in executieve functies is een speels hulpmiddel om de executieve functies te trainen, zoals impulsen beheersen, plannen, emoties reguleren.
5 minuten Focus
5 minuten Focus - Korte activiteiten om de aandacht gericht te focussen
Met deze activiteiten leer je kinderen focussen. De spelletjes zijn erg verschillend: bij sommigen beweeg je, bij anderen blijf je heel rustig. Soms doe je een opdracht alleen, soms samen.
Prikkelpraatjes
De Intenso-lijn - Praktisch aan de slag met de theorie van Dabrowski
Met de materialen uit de Intenso lijn kun je praktisch aan de slag met de theorie van Dabrowski. De kinderen leren de overprikkelbaarheden herkennen en ermee dealen.
De 7 eigenschappen van Happy Kids
De 7 eigenschappen van Happy Kids - Covey voor kinderen
De 7 eigenschappen van Happy Kids is een leuke manier om Coveys gedachtegoed aan kinderen door te geven. De posterset is een mooie aanvulling.
Groei in je Groep - Onderbouw
Groei in je Groep - Onderbouw - Samen werken aan mindset
Wil je met een groep jonge kinderen bewust aan mindset werken? Dan is deze map met activiteiten wellicht iets voor jou! Het is deels gekoppeld aan prentenboeken.
Hooggevoeligheid coachingskaarten
Hooggevoeligheid speel- en coachingskaarten
De hooggevoeligheid coachingskaarten zijn een handig hulpmiddel om meer uit je gesprek te krijgen als je wilt praten over de hooggevoeligheid van de leerling.
Junior Coachkaarten
Coachkaarten - junior coachkaarten
De set Junior Coachkaarten bestaat uit 44 leuke foto`s met prikkelende vragen. Deze kaarten helpen bij het verwoorden van gevoelens. Laat kinderen praten en hun talent ontwikkelen!
Mindset Gesprekskaarten
Mindset Gesprekskaarten - Werk samen aan een groeimindset!
De Mindset gesprekskaarten helpen je om samen met je leerling te werken aan een groeimindset. Helpende gedachten zorgen voor positief denken, durven, doen!
Teken je gesprek over faalangst
Teken je gesprek over faalangst - Met helpende gedachten
Teken je gesprek over faalangst is een handig hulpmiddel om een probleem te visualiseren en samen te werken aan een oplossing.
Teken je gesprek over gedrag
Teken je gesprek over gedrag
Teken je gesprek over gedrag! Door het gebruik van kleuren, symbolen, gedachten en gevoelens maak je heel inzichtelijk wat er speelt, en wat je eraan kunt doen.
Teken je gesprek over werkhouding
Teken je gesprek over werkhouding - Met handige kaartenset
Teken je gesprek over werkhouding is het derde deel in een succesvolle serie. Door het gesprek te tekenen, ontstaat overzicht, inzicht en bewustwording. Dat is de basis voor actie!
Timmie Timecoach
Timmie Timecoach - De kleurrijke Timetimer
De kleurrijke Timmie Timecoach is een timetimer die de tijd visualiseert met kleuren. Hij is op verschillende manieren in te zetten, ook voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken.
Effectieve leerstrategieën
Trainingskaarten Effectieve Leerstrategieën - Praktisch hulpmiddel leren leren
Een goede leerhouding is belangrijk. Strategieën zijn daarbij onmisbaar. Maar hoe leer je leerlingen effectieve leerstrategieën? Gebruik daarbij deze handige trainingskaarten.
Werkboek Mindset
Werkboek Mindset - Samen werken aan een groeimindset
Met het Werkboek Mindset kun je werken aan de ontwikkeling van een groeimindset. Daarnaast leren de kinderen onder andere inzetten, doorzetten, leren van fouten.
Wiebelen en friemelen kaartjes
Wiebelen en friemelen hulpkaarten - Voor onder- of overprikkelde leerlingen
Is een leerling overprikkeld? Of heeft hij juist meer prikkels nodig? Zet dan kalmerende of activerende strategieën in. Deze Wiebelen en friemelen hulpkaarten zijn een handig hulpmiddel!
Wijzer in Mindset
Wijzer in Mindset - Samen werken aan een groeimindset
In Wijzer in Mindset vind je verdieping van de mindsettheorie: de nuances, de valkuilen, de valse groeimindset en de triggers van een vaste mindset.
Speel je Wijs
Speel je Wijs Woordenschat - Recensie met puntenbeoordeling
Speel je Wijs - woordenschat en spel komen samen in activerende, creatieve en uitdagende opdrachten. In Speel je Wijs staan 200 activiteiten, 100 werkvormen en mooie praatplaten.
5 minuten Drama
5 minuten Drama - Afwisselende spelletjes van 5 minuten
De kaartjes van 5 minuten Drama hebben als doel: Leren improviseren, verbeelden, fantaseren en presenteren. Daarbij zijn creativiteit, timing en humor van groot belang.
5 minuten Coöperatief
5 minuten Coöperatief - Activiteiten voor samen leren of plezier maken
Coöperatief leren wil zeggen dat leerlingen actief en betrokken samenwerken en dat de bijdrage van elke leerling ertoe doet. Lees hier over het inzetten van coöperatieve werkvormen.
99 Kanjerspelletjes
99 Kanjerspelletjes van de Kanjertraining
In het boek 99 Kanjerspelletjes leren kinderen op een positieve manier met elkaar om te gaan. Bewegen, spelen, sporten en samenwerking komen samen in deze activiteiten.
Complimentenspel PCM
Complimentenspel - PCM
Het complimentenspel is een handig hulpmiddel dat je kunt inzetten voor training en coaching in kleine en grote groepen.
Feedback is fantastisch
Feedback is fantastisch - Prentenboek en activiteitengids
Feedback is fantastisch - als je weet hoe je er mee om moet gaan. Veel kinderen vinden dit lastig. Hoe ontvang je complimenten? Hoe reageer je op feedback? Je leert het in dit boek!
Groepers maken & Groepers vormen
Groepers maken & Groepers vormen - Ondersteuning bij groepsvorming
Handige kaartensets die je kunt inzetten om de groepsvorming en groepsdynamiek te ondersteunen. Creeër een prettig groepsklimaat en verbondenheid tussen leerlingen!
Silly Sports & Goofy Games
Silly Sports & Goofy Games - 200 Coöperatieve energizers
In het boek Silly Sports & Goofy Games staan meer dan 200 coöperatieve spelletjes en energizers. Het blinkt uit in een gevarieerd aanbod aan spelletjes en bewegingsactiviteiten
WeFace.it
WeFace.it - Het kaartspel in de strijd tegen pesten
WeFace.it! is een kaartspel om omgangsnormen binnen een (nieuwe) groep bespreekbaar te maken met als doel pesten te voorkomen.
Speel je mee in Li La Land?
Speel je mee in Li La Land? - Doe verrassende ontdekkingen
Speel je mee in Li La Land? Ga onderzoeken en ontwerpen! Laat het jonge kind tot zijn recht komen in Li La Land, met deze rode koffer, handpoppen en activiteiten.
5 minuten Bewegen
5 minuten Bewegen - Optimale concentratie in je les? 5 minuten bewegen!
40 activiteiten voor je klas om even stoom af te blazen en nieuwe energie op te doen voor je volgende les! Tussen de les even bewegen verhoogt de concentratie.
5 minuten Tussendoor
5 minuten Tussendoor - Even doelgericht ontspannen
Met de activiteiten van 5 minuten Tussendoor krijg je nieuwe energie en concentratie. Zo bereik je een positief effect op het leren. De activiteiten slaan een brug tussen twee lessen.
Buitenspelen Map, Kaartenset en Omklapper
Buitenspelen Map, Kaartenset en Omklapper - Kom mee naar buiten!
Buiten spelen wordt een feest met de buitenspelactiviteiten van Kommee. In deze map staan suggesties en tips om het buitenspelen te verrijken. Een uitkomst voor elke school!
5 minuten Creatief denken
5 minuten Creatief denken - Stimuleer de creativiteit
5 minuten creatief denken? Dat kan met deze kaartjes. Leuk en nuttig tegelijk; want creativiteit is belangrijk. Creatief denken is één van de 21e eeuwse vaardigheden.
Mus & Fret lespakket
Mus & Fret lesideeën voor kiene kleuters
Het Mus & Fret lespakket staat vol creatieve en inspirerende lessuggesties voor kiene kleuters. Het sluit aan bij de meervoudige intelligenties.
5 minuten Engels
5 minuten Engels - Afwisselende spelletjes van 5 minuten
Engels geven is nog leuker met de kaartenset 5 minuten Engels! Met deze 40 kaarten met leuke activiteiten oefen je verschillende vaardigheden: luisteren, spreken, schrijven en lezen.
Zinglish
Zinglish - Engels leer je zingend
Engels leer je zingend! Kinderen vergroten door Zinglish op een heel speelse manier hun passieve en actieve woordenschat, door zingen en activiteiten.
Het grote vouwboek
Het grote vouwboek - Creatief aan de slag met vouwwerkjes
Het grote vouwboek is een inspiratiebron voor iedereen die van vouwen en prentenboeken houdt
5 minuten Taal
5 minuten Taal
5 minuten taal is een onderdeel uit de reeks 5-minutenspelletjes. Kinderen leren bij dit spelletje spelenderwijs taalvaardigheden door middel van interactieve werkvormen.
5 minuten Leidinggeven
5 minuten Leidinggeven - Werkvormen en inspiratie voor professionals
5 minuten leidinggeven geeft je in 5 minuten een idee, een werkvorm of inzicht, om op die manier leiding te geven aan het team of aan zichzelf. Afwisselend en verfrissend.
HGW Dialooginstrument
HGW Dialooginstrument
Met het Dialooginstrument HGW krijg je meer diepgang in de collegiale dialoog door gesprekken over de aanpak van leerlingen. Handig voor IB-ers!
Reflectleren
Reflectleren - Kaartspel voor reflectie in dialoog
Jezelf en anderen de goede vragen stellen is lastig. Het kaartspel Reflectleren helpt je hierbij. Je kunt het inzetten bij functioneringsgesprekken, intervisie, team- en coachingsgesprekken.
Teamontwikkelingskaarten
Teamontwikkelingskaarten
Deze teamontwikkelingskaarten zijn in geoefende handen prima materiaal om de teamontwikkeling te stimuleren en de teamcultuur gericht te be√Įnvloeden.
Zes rollen van de leraar intervisiekaarten
Zes rollen van de leraar intervisiekaarten
De intervisiekaarten bij het boek over de zes rollen van de leraar helpen je als team om gericht te reflecteren op het handelen in de klas.
Filosoferen doe je zo
Filosoferen doe je zo - Leidraad voor de basisschool
Filosoferen is inmiddels een containerbegrip geworden. Maar hoe doe je het nu precies? Welke vragen stel je? In het boek Filosoferen doe je zo staan praktische tips en voorbeeldlessen.
Ik zag twee beren filosoferen
Ik zag twee beren filosoferen - Filosoferen met kinderen
Filosoferen met kinderen, hoe doe je dat? Het boek Ik zag twee beren filosoferen is een uitgebreide handleiding om te filosoferen, met daarnaast nog 38 voorbeeldlessen.
Bokabox Verkeer
Bokabox verkeer - Omdat elk kind een verkeersdeelnemer is
De Bokabox Verkeer leent zich er goed voor om de opbouw van de verkeersborden te begrijpen en te weten welke betekenis de pictogrammen hebben die op de borden staan afgebeeld.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief