Chicken Shuffle

  >> Chicken Shuffle direct bestellen.

Informatie

Prijs 13.99
Leeftijd 6-99 jaar
Aantal spelers 1+
Uitgever Smart
Speelduur 10 - 45 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

In een kartonnen doos:

  • Een transparante schuifpuzzel, tegelijk opberglade.
  • 48 opdrachten op verschillende niveaus.
  • Een handleiding met uitleg en oplossingen.

Beschrijving

Wat gekakel op de boerderij! Elke kip wil graag op een ei broeden, maar… dat is niet zo eenvoudig. Schuif de kippen door elkaar, zodat er op elk ei een kip zit te broeden. Verschuif de puzzelstukken niet als een kip zonder kop, maar bedenk een handige strategie.

Chicken Shuffle is een logisch denkspel. Om te beginnen open je de schuifpuzzel en kies je een opdracht. De opdrachten variëren in niveau: starter, junior, expert en master. Deze opbouw vindt je terug bij alle spellen van Smart. Leg de opdracht die je gaat spelen onder het transparante raampje. Verschuif nu de puzzelstukken, totdat op elk ei een kip zit. Een kip mag niet op de waterbak zitten, of op een ander dier. Er is maar één goede oplossing. De juiste eindpositie van de kippen kan je in de handleiding terugvinden.

 

Beoordeling

Ontwikkelingsgebieden

Met Chicken Shuffle stimuleer je de volgende ontwikkelingsgebieden:

  • Logisch denken
  • Strategie
  • Creativiteit (in denken)

Als je Chicken Shuffle goed analyseert, zie je dat het oplossen van de puzzel bestaat uit twee onderdelen:

  • Fase 1. Bedenken welke kip uiteindelijk waar moet zitten. Dit vraagt om een goede strategie en je moet soms ook echt een creatieve oplossing verzinnen.
  • Fase 2. De puzzelstukken verschuiven zodat elke kip ook op die plek komt te zitten. Dit vraagt om logisch denken. Het is niet eenvoudig: als je weet waar de kippen moeten, dan ben je er nog niet!

Niveaus

Gelet op de moeilijkheidsgraad van het spel, dan zie je dat het eerste onderdeel steeds moeilijker wordt. Je moet steeds dieper nadenken om te verzinnen waar de kippen moeten komen. Dat komt omdat er extra dieren aan de plaatjes worden toegevoegd. En een kip die bovenop een konijn zit, dat is natuurlijk niet de bedoeling. De tweede fase wordt niet moeilijker, want als je eenmaal weet welk puzzelstuk waar moet, dan blijft het schuiven even moeilijk.

Als je Chicken Shuffle vergelijkt met de andere spellen van Smart, dan valt op dat het niveauverschil tussen starter en master bij dit spel niet enorm groot is. Dat hoeft geen probleem te zijn; nu kunnen zesjarigen het spel ook helemaal uitspelen. 

Tot slot

Heb je het spel helemaal uitgespeeld, maar wil je nog meer shuffelen? Mix dan de opdrachtkaarten door elkaar. Dan heb je namelijk een heel andere startpositie en is de tweede fase toch net even anders.

Dit spel is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je ziet natuurlijk vaak op spellen staan dat het voor alle leeftijden is, maar bij Chicken Shuffle is dat ook echt zo. 

Chicken Shuffle zit in een handige opbergdoos. Het is een compact spelletje, en daarom is het ook erg geschikt om mee te nemen in de auto of in de koffer. 

Bestellen

Bestelpagina Chicken Shuffle

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief