Materialen voor kinderen

Op deze pagina's vindt u inhoudelijke recensies van ontwikkelingsmaterialen voor kinderen. In deze rubriek staan materialen die niet in de categorie Spellen vallen.


Baudí Uitbreiding
Baudí - Nét even anders dan gewone blokken
Zoek je bouwmateriaal dat net even anders is dan gewone blokken? Dan is dit materiaal een optie. Het stimuleert de creativiteit, het ruimtelijk inzicht en de motoriek.
Baudí Bambula
Baudí Bambula - Maak de mooiste constructies!
Met deze vrolijke Baudí plankjes en clips zijn er talloze mogelijkheden om constructies te bouwen. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten.
Classifico
Classifico - Ontdekkend leren met de dobbelstenenparade
Spelend en ontdekkend leren, daar gaat het om bij Classifico. Dobbelstenen kun je op veel manieren gebruiken, elk kind kan weer nieuwe manieren en spelletjes ontdekken en verzinnen.
Clicformers
Clicformers - Creatief en constructief bouwen
Met Clicformers kun je alle kanten op om een eigen bouwwerk maken, maar er bestaan ook talloze ideeën en bouwkaarten om na te bouwen.
Emoticube
Emoticube - Giga
Deze Emoticube is een handig hulpmiddel bij het omgaan met emoties. Je kunt hem één-op-één inzetten of bij groepsvorming en groepsprocessen.
GraviTrax
Gravitrax - Ontwerp ingewikkelde kogelbanen
Met GraviTrax maak je je eigen creatieve kogelbaanwereld. Maak parcoursen vol actie, waarop de kogels met behulp van magnetisme en kinetika naar de finish rollen!
Herhaal de kraal
Herhaal de kraal - Meer dan kralen rijgen
Laat mij maar kettingen rijgen! Herhaal de kraal is heel geschikt om peuters en kleuters de basisvormen- en kleuren te leren. Op een leuke manier leren ze ook rangschikken en ordenen.
Kauwsieraden
Chewigem kauwsieraden - Voor kinderen die graag ergens op kauwen
Kauwsieraden komen tegemoet aan de kauwbehoefte die sommige kinderen hebben. Kauwen kan spanning reguleren en concentratie stimuleren. Erg geschikt voor kinderen met ADHD of autisme.
Tick Tack
Tick Tack - The Amazing Clock Kit - Bouwpakket voor een doorzichtige klok
Tick Tack - The Amazing Clock Kit is een bouwpakket om zelf een klok te bouwen. Doordat de buitenkant doorzichtig is, zie je alle tandwieltjes draaien. Wanneer gaat het hamertje tegen de bel?
Papertrack knikkerbaan
Papertrack 1200 - Bouwpakket knikkerbaan
Zelf een knikkerbaan bouwen? Dat kan met de Papertrack: een bouwpakket voor een enorme knikkerbaan van papier, inclusief trechters en loopings.
Lasy 1051
Lasy 1051 - Voor aanstormend techniektalent
Welk technisch bouwwerk maak jij? Op en top Techniek met Lasy 1051!
Lasy 4003
Lasy 4003+ Maxi/Midi - Bouw de leukste constructies!
Maak een leuk technisch bouwwerk met Lasy 4003+. In de handleiding staan 19 voorbeelden, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets bedenken!
MediJA Praat
MediJA Praat - In gesprek over sociale media
Met de kaartenset MediJa praat kun je samen met jongeren in gesprek over de sociale media. Bij de kaarten zit een handleiding met spelvormen en tips.
Multiculturele poppen
Multiculturele poppen - Een kleurrijke poppenhoek
Zoek je een multiculturele pop? Van Afrika tot Zuid-Amerika: ze zijn te koop in veel soorten en maten. Echt een aanrader voor thuis en in de poppenhoek!
Opblaasbare wereldbol
Opblaasbare wereldbol - Actief èn interactief de wereld leren kennen
Met de opblaasbare wereldbol kun je op een afwisselende manier meer landen, steden, oceanen en continenten leren kennen. Oefen op een actieve en interactieve manier je topo!
PL-UG Tent Kit Extra
PL-UG Tent Kit Extra - Handig tenten bouwen, binnen én buiten
Met de PL-UG Tent Kit Extra en een paar kleden bouw je stevige tenten. Superleuk om te bouwen, én om erin te spelen als hij klaar is.
Plus- en Minmaatje
Plus- en Minmaatje; praktisch rekenmateriaal voor groep 3 en 4
Plus- en Minmaatje van Jegro is eenvoudig in te zetten in je rekenles en stimuleert het automatiseren van plus- en minsommen.
Sprekende Muur
Sprekende Muur - Afwisselend, leuk en leerzaam tegelijk!
Leuke weetjes, woordjes in vreemde talen? Spreek de tekst in bij het plaatje et voilá: je hebt een Sprekende Muur. Je kunt er ook platte voorwerpen in doen. Eindeloos variëren!
Tiptoi Mijn grote wereldatlas
Tiptoi Starterset - Boek Mijn grote wereldatlas
Met de Tiptoiset Mijn grote wereldatlas leren kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Dit boek bevat meer dan 1500 levensechte geluiden, verhalen, dialogen en afbeeldingen.
Tiptoi Bij ons thuis
Tiptoi Starterset - Prentenboek Bij ons thuis
Het vrolijk Tiptoi prentenboek Bij ons thuis is speciaal voor jonge kinderen. Ze draaien mee in het leven van de gezellige familie Hofman en leren ondertussen al spelend.
Twickto Education set
Twickto, hét constructie speelgoed voor oneindig speelplezier
Twickto is nieuw constructiemateriaal. naast de consumentensets zijn er ook Education sets. Daarover gaat deze recensie. Deze set heeft eindeloos veel mogelijkheden voor constructies.
Vtech BlaBlaBlocks trein
Vtech Bla-Bla-Blocks - Interactieve trein met bouwblokken
Bouw, ontdek en leer over cijfers, kleuren en beroepen met de Vtech trein met Bla-Bla-Blocks.
Schrijf en veeg
Schrijf en veeg - Ontwikkel spelenderwijs de fijne motoriek
Geef de dinosaurus scherpe tanden, teken golven en volg de race auto. Leer spelenderwijs schrijven met Schrijf en Veeg van Educo
Werkboek Lef
Werkboek Lef - Mindset bij tieners
Aan de slag met mindset? Dit praktische werkboek staat vol activiteiten die je doorloopt samen met tieners. Plus een handleiding vol informatie over het ontwikkelen van een groeimindset.
Ozobot
Ozobot - Een minirobot die kleuren leest
Ozobot is een klein robotje dat je kunt programmeren door kleuren, lijnen en basisprogrammeertaal. Het is de winnaar van de titel Best Robot 2015.
Bee-Bot
Bee-Bot - Spelenderwijs leren programmeren
Leer spelenderwijs programmeren met Bee-Bot. Programmeer deze vrolijke bij en hij loopt waar jij wilt. Bee-Bot is te combineren met diverse speelmatten.
InO-Bot
InO-Bot - Een robot met veel mogelijkheden
De InO-Bot is een stevige vloerrobot met veel mogelijkheden. Hij is te programmeren met de populaire programmeertaal Scratch. Een mooie combi van PC èn een echte robot!
Pro-Bot
Pro-Bot - Programmeren met een auto
De Pro-Bot is een toffe vloerrobot; met verschillende sensoren. Je kunt er ook mee tekenen of er een KNEX bouwwerk op maken. Met een handig LCD-display
Programmeren kun je leren
Programmeren kun je leren - Serie boekjes om te leren programmeren
Programmeren kun je leren: Een handige serie boekjes om het programmeren met vijf verschillende programmeertalen onder de knie te krijgen.
Robotami Mechanic
Robotami Mechanic - Creatief aan de slag met techniek
Krijg ook die technische kick, ga creatief aan de slag met bouwdelen van Robotami Mechanic
Scratch Rainbow Matrix en Scratch Controller
Scratch Rainbow Matrix en Scratch Controller
Maak programmeren met Scratch nóg leuker en leerzamer met de Scratch Rainbow Matrix en de Scratch Controller.
Magic Phonics
Magic Phonics - Engelse woorden stempelen
Letters stempelen én Engels leren tegelijk? Dat kan met Magic Phonics. Dit is één van de connected learning spellen van Heutink en Marbotic.
Balanceerbal
Balanceerbal - Bewaar je evenwicht op de balanceerbal
Lukt het om je evenwicht te bewaren? Dat is de uitdaging bij de balanceerbal van Olifu. Je kunt diverse oefeningen doen met de balanceerbal, op school als thuis. Lees hier een review.
Bikez Racer
Bikez Racer - de originele variant op de klassieke kleuterfiets
De Bikez Racer gaat rijden als je je voeten om de beurt heen en weer beweegt. Hij is er in voor alle leeftijden: van peuters tot volwassenen. Een mooie aanvulling op het schoolplein!
Regenboogtouw
Regenboogtouw - Voor een kleurrijke gymles
Met het originele en veelzijdige regenboogtouw kun je op veel manieren je gymles verrijken. Balanceren, springen, hardlopen en mikken? Oefen het allemaal met deze kleurrijke touwen.
Magna sticks
Magna Sticks - Spelen met magneten
Maak een magnetisch bouwwerk met Magna Sticks. Bouw de voorbeeldkaarten na, bedenk zelf iets, of speel er een spel mee.
Tastkist
Tastkist spreekt tot de verbeelding
Wat voel je? Kinderen vinden het erg uitdagend om iets te voelen zonder dat je het ziet. Met deze tastkist kun je allerlei tactiele spellen spelen. Goed voor de fijne motoriek.
Als de geit leert zwemmen
Als de geit leert zwemmen - Een grappig pleidooi voor passend onderwijs
Alle dieren gaan naar school en moeten leren zwemmen, vliegen en klimmen. Hoe loopt dat af? Dit boek is een grappig pleidooi voor passend onderwijs, met lessen voor in de klas.
Het vollehoofdenboek
Het vollehoofdenboek - Een werkboek voor kinderen en volwassenen
Het vollehoofdenboek maakt inzichtelijk waar de overprikkeling door komt. Kinderen leren aanvoelen wanneer hun hoofd vol loopt en denken na over hun eigen gebruiksaanwijzing.
Ben jij een cheetah?
Ben jij een cheetah? - Boekrecensie over hoogbegaafdheid
Verveling, leren leren, anders zijn? Deze -en andere- onderwerpen komen aan bod in het boek Ben jij een cheetah? Over hoogbegaafdheid, met gespreksvragen.
Zeno en co
Zeno en co - Een prentenboek over begaafdheid
In het boek Zeno en co kruip je in de huid van het hoogbegaafde kind. Waar loopt een begaafde leerling tegenaan? Dit boek roept ongetwijfeld herkenning op bij begaafde kinderen.
Kleefpapier
Kleefpapier - Maak de mooiste stickers en tekeningen met kleefpapier
Met dit herbruikbare kleefpapier maak je de mooiste zelfklevende tekeningen of stickers. Plakbandresten? Schuivende papieren? Het is verleden tijd met het kleefpapier van Olifu.
Muzikale knikkerboom
Muzikale knikkerboom - Klinkende bladeren
Een boom die muziek maakt, hoe leuk is dat? Hoe lager de knikker rolt, hoe lager het geluid.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.