Je treft hier een selectie van mooie, pakkende, avontuurlijke en/of informatieve kinderboeken die handig gerubriceerd zijn op thema's zoals burgerschap, lichaam of vroeger. Wanneer je op het boek klikt, vind je een korte beschrijving, een opsomming van passende doelen die ontwikkeld kunnen worden tijdens het lezen en voorlezen van deze boeken en suggesties voor spelen en ontdekken in het onderwijs.


Als de geit leert zwemmen
Als de geit leert zwemmen - Een grappig pleidooi voor passend onderwijs
Alle dieren gaan naar school en moeten leren zwemmen, vliegen en klimmen. Hoe loopt dat af? Dit boek is een grappig pleidooi voor passend onderwijs, met lessen voor in de klas.
Allemaal gezinnen
Allemaal gezinnen - Informatief kinderboek
Zodra je met kinderen gaat praten over hun thuis ontdekken ze dat er heel veel verschillen zijn tussen gezinnen. Om hier zicht op te krijgen kan je dit informatieve kinderboek voorlezen in groep 1/2 en zelf laten lezen in groep 3/4.
Alles over diversiteit- informatief kinderboek
Alles over diversiteit- Informatief kinderboek
Een informatief boek om kinderen kennis te laten maken met diversiteit. Door de inhoudsopgave en de woordenlijst kunnen kinderen in de middenbouw ook heel goed zelf op onderzoek uitgaan met dit boek.
Bij kikker thuis
Bij kikker thuis - Verhalend prentenboek
Met behulp van dit prentenboek van Kikker kan je met jonge kinderen aandacht geven aan dagelijkse routines en het huishouden thuis. Het geeft veel aanknopingspunten om na te spelen en de woordenschat te vergroten.
Bij ons thuis
Bij ons thuis - Verhalend voorleesboek
Dit voorleesboek laat kinderen meeleven met een gastvrij gezin waar veel verschillende vrienden over de vloer komen. De avonturen die de vrienden beleven zijn mooie prikkels voor jonge kinderen om na te spelen.
Eén grote familie
Eén grote familie - Avontuurlijk prentenboek
Prachtig prentenboek om burgerschap te behandelen met jonge kinderen. Diversiteit en verschillende culturen worden op een luchtige manier aangetipt en... het is verpakt in een avontuurlijk verhaal dat kinderen aan zal spreken!
Ik ben ik en jij bent jij
Ik ben ik en jij bent jij - prentenboek - diversiteit
Op een een eenvoudige manier laat je jonge kinderen kennis maken met overeenkomsten en verschillen. Het boek is op rijm waardoor jonge kinderen, kleuters èn peuters, lekker aan kunnen haken.
Kom binnen! Theaterlezen over thuis
Kom binnen! Theaterlezen over thuis - leesboek
Kinderen dragen teksten voor aan elkaar. Zo oefenen ze het lezen en leren ondertussen weer meer over verschillende gebruiken en gewoontes.
Tien minuten verhalen
Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar - leesboek M4-E4 - Kinderboekenweek - BIJ MIJ THUIS
Ieder hoofdstuk is een klein avontuur. Leuk om zelf te lezen en... ook gaaf om na te spelen! In dit verhaal zijn allerlei burgerschapsthema's verwerkt in een alledaagse herkenbare situaties.
Dikke vriendjes durven alles
Dikke vriendjes durven alles - prentenboek - omgaan met anderen
Aan de hand van dit prentenboek kan je kinderen beeld geven bij vriendschap. Het avontuurlijke verhaal is ook nog eens uitdagend om na te spelen.
Balotje en Sinterklaas
Balotje en Sinterklaas- prentenboek
Met dit prentenboek kan je jonge kinderen voorbereiden op het vieren van Sinterklaas. Er is in het bijzonder ook aandacht voor het weer plotselinge vertrek van de Sint.
De kleren van Sinterklaas
De kleren van Sinterklaas - prentenboek
Voor kinderen spannend en voor ouderen grappig verhaal over Sinterklaas die komt 'logeren' bij Anouk.
De Zoete Zusjes vieren Kerst
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas & Kerst omkeerboek - leesboek
Mooi kerstverhaal vanuit het perspectief van de Zoete Zusjes. Hun avonturen activeren kinderen om na te spelen!
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas
De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas - leesboek
Een herkenbaar sinterklaasverhaal voor jonge kinderen. Leuk om voor te lezen of kinderen zelf te laten lezen en dan na te spelen.
Hieperdepiep! Feest met theaterlezen
Hieperdepiep! Feest met theaterlezen - leesboek
Kinderen maken kennis met allerlei verschillende feesten uit diverse culturen. Theaterlezen is samen hardop lezen met anderen en kan lezen nog leuker maken!
Ik help...deSint
Ik help...de Sint - prentenboek
Dit verhaal nodigt uit om nagespeeld te worden door jonge kinderen. Op een speelse manier maakt het kind kennis met Sint, maar zeker ook met taal, techniek en rekenen!
Mijn eerste Van Dale Voorleeswoordenboek
Mijn eerste Van Dale Voorleeswoordenboek
Een voorleesboek waarmee je de woordenschat van kinderen enorm kan vergroten. Hiermee kan je echt alle kanten op en kinderen kennis laten maken met de grote variatie die onze taal te bieden heeft.
Het boek van de adem
Het boek van de adem - Interactieve ademhalingsoefeningen voor kinderen
Dit boek helpt kinderen om hun adem beter te leren kennen en laat zien hoe je hem kunt gebruiken om je gelukkiger en gezonder te voelen.
Kikker is ziek
Kikker is ziek - Avontuurlijk prentenboek
In dit verhaal kunnen kinderen herkenning vinden over hoe het is om ziek te zijn. Daarnaast zien ze ook hoe je met elkaar mee kan leven en voor elkaar kan zorgen als iemand ziek is.
Kikker leert vormen
Kikker leert vormen - prentenboek - rekenen - meetkunde
Tijdens het voorlezen van een kampeerverhaal van kikker kan je de vormen oefenen met kinderen. Leuk verhaal om voor, tijdens of na de vakantie voor te lezen thuis, onderweg of in de klas
De steen en de tijd
De steen en de tijd - prentenboek - vroeger
Dit prentenboek is een mooi begin om met de kinderen een reis terug in de tijd te maken. De aanvullende decors van karton zijn ook nog eens leuk om het verhaal na te spelen.
Held op sokken
Held op sokken - prentenboek - vroeger
Dit prentenboek geeft een prachtig middeleeuws avontuur om na te spelen. De humor maakt het verhaal extra leuk!
Nacht in het poppenhuis
Nacht in het poppenhuis - prentenboek - vroeger
Met dit prentenboek kan je kinderen een kijkje geven in de 17de en 18de eeuw. Een prentenboek over dit tijdvak is uniek!
Vos en haas en het land van de Nijl
Vos en haas en het land van de Nijl - prentenboek - vroeger
Een prentenboek dat kinderen meeneemt naar het oude Egypte. En het is ook nog eens een gaaf avontuur dat stimuleert tot naspelen van het verhaal.
Woeste Willem
Woeste Willem - prentenboek - vroeger
Laat de kinderen kennis maken met piraat Woeste Willem. Dit avontuurlijke prentenboek spreekt enorm tot de verbeelding.
De zoete zusjes gaan verhuizen
De zoete zusjes gaan verhuizen - leesboek
Met dit verhuisavontuur van de zoete zusjes kan je in groep 3 en 4 spel stimuleren! Van gewoon eten en de vaatwasser uitruimen tot verhuizen en het huis verven en inrichten. Lees verder voor passende doelen en aanbod in je klas.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief