Memocards

Otto Zwolsman

Otto Zwolsman - Groepsleerkracht en rekenspecialist

  >> Memocards direct bestellen.

Informatie

Prijs 19.95
Leeftijd 6-99
Aantal spelers 2 - 6
Uitgever Pixel Products
Speelduur 20 - 30 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

In een kartonnen doosje

  • 20 x 3 speelkaartjes
  • Handleiding

Beschrijving

Wie kent memory niet? Zoek zoveel mogelijk kaartjes die bij elkaar horen... De kaartjes van dit memoryspel zijn niet identiek én er zijn drie kaartjes om naar te speuren, in plaats van twee. In de Safari-uitvoering zitten bijvoorbeeld drie kaartjes van hetzelfde dier. De kop, de kont en de poten. Bij de uitvoering met kunstwerken is het drietal weer anders opgebouwd. Bijvoorbeeld een beeld, een tekening en een foto van hetzelfde voorwerp.

Beoordeling

Ontwikkelingsgebieden

  • Geheugen
  • Visuele waarneming
  • Visuele discriminatie

Wie denkt dit trio-memoryspel wel even te spelen, heeft het mis. Het is bijna niet te vergelijken met een gewoon memoryspel omdat het fors meer vraagt van het geheugen. Voor kinderen (en volwassenen) die vaak winnen bij een standaard memoryspel zal dit spel weer echte uitdaging vormen. Het woord ‘saai’ ligt bij hen voorop de tong, maar eigenlijk bedoelen ze ‘moeilijk’! Het is aan te raden de eerste keren met de helft van de kaartjes te beginnen.

Differentiatie

Je kunt het spel op verschillende niveaus spelen:

  • Met alle kaartjes, van elk soort drie.
  • Met de helft van de kaartjes, wel in drietallen.
  • Met alle soorten, maar dan van elk soort 2 in plaats van drie.
  • Jongeren kinderen kan je zelf aan het werk zetten door de kaartjes bij elkaar te laten zoeken, dus met de afbeelding naar boven.

Tot slot

Waar je vroeger ‘even’ een potje memory deed, moet je voor dit spel wel wat langere tijd uittrekken. Dat kan een nadeel zijn. Maar het is makkelijk op te lossen door minder kaartjes te gebruiken in het spel.
Het is soms goed kijken of het gaat om het achtereind van een ezel of een paard.

Voor creatieve kinderen is de kunstuitvoering een lust voor het oog. De kunstwerken zijn speels en werken inspirerend. De kaartjes zijn stevig en het spel ziet er verzorgd uit. Dat je het concept van een memoryspel zo kan uitbouwen dat er met 60 kaartjes meer uitdaging en beeldprikkeling ontstaat is een geweldige vondst!

Bestellen

Bestelpagina Memocards

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.