Levenscycli

Liesbeth Simonse

Liesbeth Simonse - Groepsleerkracht

  >> Levenscycli direct bestellen.

Informatie

Prijs 32.23
Leeftijd groep 2-3
Aantal spelers 1-2
Uitgever Educo

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

• 64 kunststof beeldkaarten (gecodeerd naar thema)
• houten kist (32 x 32 x 6,5 cm)

Beschrijving

Weet jij hoe de levenscyclus van een kikker er uit ziet? Leg de beeldkaartjes in chronologische volgorde in de houder, sluit deze, draai hem om en open hem om de zelfcontrole te zien.

Beoordeling

De kaartjes van Levenscycli zitten in een mooi houten kistje, wat we gewend zijn van de ontwikkelingsmaterialen van Educo. De kaartjes zijn helder, duidelijk en mooi gekleurd. Op elk kaartje staat een klein symbooltje boven in de hoek waar aan je kunt zien bij welke serie het kaartje hoort. Daar heb je gelijk ook wel een lastig punt. Want de kaartjes liggen allemaal los in de doos, dus dat betekent dat de kinderen eerst moeten uitzoeken welk kaartje waarbij hoort. Vooral voor kinderen met weinig overzicht is dat lastig. Aan de andere kant is sorteren ook weer een vaardigheid wat ze kunnen oefenen, maar omdat dat niet het doel van het spel is zou ik adviseren om een doos te maken met vakjes waar je de kaartjes per categorie in kunt doen.

Ik heb eerst een kunststof houder erbij besteld. Heutink geeft dit ook als advies. Zonder houder gaat het snel mis met het omdraaien en zien de kinderen niet het juiste plaatje op de achterkant. Ze kunnen dan ook niet zien of het goed was.
Het zelf controlerende aspect van dit spel maakt het heel sterk. De kinderen zijn erg benieuwd of het plaatje aan de achterkant klopt. Het maakt ook dat de kinderen er zelfstandig mee aan het werk kunnen.

Op de website van Heutink is een spelbeschrijving te downloaden. Die geeft ook een paar tips met betrekking tot taal, woordenschat en een spelvorm. Heel duidelijk en overzichtelijk. Het geeft ook gelijk de veelzijdigheid van dit materiaal aan. Ik zou het spel onder wereldoriëntatie weergeven (biologie, geschiedenis). Zij plaatsen het onder rekenen (meten, tijd en planning). Maar het zou ook heel goed onder taalontwikkeling passen (verwoorden eerst dit dan dat, woordenschat) Vooral als twee kinderen het samen spelen moeten ze met elkaar overleggen en uitleggen waarom zij denken dat dat plaatje eerder komt dan het andere.
Ik vind de titel van het spel niet heel uitnodigend. Misschien is er een pakkender titel te verzinnen? Dat zou dit leuke veelzijdige spel zeker waard zijn!
 

Bestellen

Bestelpagina Levenscycli

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief