Voetbalspel

Otto Zwolsman

Otto Zwolsman - Groepsleerkracht en rekenspecialist

  >> Voetbalspel direct bestellen.

Informatie

Prijs 99.00
Leeftijd 4 - 12 jaar
Aantal spelers 2
Uitgever Olifu
Speelduur 5 - 10 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

Het voetbalspel van Olifu is een originele uitgave van tafelvoetbal, te spelen met twee spelers. Het spel bevat een bord met daarop 2 goals en per speler 2 ‘zwiepers’. Deze ‘zwiepers’ kunnen 360graden draaien. Achter de goals kan de puntentelling worden bijgehouden. Het is een voetbalspel in klein formaat en gaat tot de vijf punten. Standaard ontvang je een aantal ballen om het spel te spelen, waaronder een trage en snelle bal.

Beschrijving

De twee spelers nemen tegen over elkaar plaats. Elk ‘zwieper-paar’ is aangegeven met de kleur rood of blauw. De bal wordt in het midden gelegd en het is aan de spelers te scoren in het doel van de tegenstander. Door met de knoppen te draaien schuift de zwieper van links naar recht. De zwieper kan ook voor- en achteruit. Wanneer de bal dichtbij het goal gekomen is tilt de speler de zwieper van het bord en schuift deze naar achteren. Doordat de zwieper verbonden is aan het bord kan je dit als scheidrechter gerust toestaan.

Beoordeling

Bij het handzame voetbalspel komen een aantal ontwikkelingsgebieden sterk naar voren.

  1. Allereerst gaat het om de fijne motoriek. Op het juiste moment een draai aan de zwieper geven om er voor te zorgen dat de bal aan de andere kant van het veld komt, daar is een goede coördinatie voor nodig.
  2. Ook wordt de oog-handcoördinatie sterk bevorderd door het spelen van dit spel.
  3. Daarnaast gaat het ook om timing en kracht. Geef je te veel kracht, dan komt de bal niet in het goal maar schiet de bal weer hard terug naar je eigen helft.
  4. Met dit spel wordt ook de sociale kant sterk benadrukt. Het omgaan met winnen en verliezen, wat bij een spel als deze voor een groot deel voor de kinderen een doel is, is vaak nog een lastige. Prachtig om dit in het klein uit te spelen en hierop goed te reageren.

Tot slot

Je zou maar op zoek zijn naar een nieuwe vorm van voetbal, het liefst ook wat binnen gespeeld kan worden.. dan ben je bij Olifu aan het juiste adres. Een prachtig nieuw spel is er ontwikkeld wat altijd te spelen is en wat niet snel verveeld. Een vernieuwde vorm van tafelvoetbal is bij de kinderen al snel geliefd. Doordat het zo geliefd is, is het wel net zo prettig dat het wat langer meegaat dan een bord van karton. Geen probleem; Olifu heeft ook hier over nagedacht. Het voetbalspel is gemaakt van uitstekend materiaal wat zeker heel wat jaren mee zal gaan!

Praktisch gezien is het een handzaam spel. Makkelijk op te bergen in een kast. Het is te spelen voor jong en oud. Voor peuters is het spel nog iets te moeilijk, zij hebben – zo is de ervaring – sterk de neiging om de bal even te pakken wanneer zij onvoldoende grip op de bal hebben.

Voor de kleuterleeftijd is dit spel echter al geschikt. Olifu heeft er over nagedacht en zo wordt er bij elk exemplaar een trage en snelle bal geleverd. Mooi ook om dit op te bouwen met de kinderen. Een trage bal rolt trager over het veld en geeft de spelers meer tijd om in te schatten waar de bal komt en hoe je het beste het doel kan verdedigen.

Een aanwinst voor elke basisschool is het absoluut. Juist ook omdat er verschillende ontwikkelingsgebieden worden aangeboord bij het spelen van dit spel. Maar daarnaast is het ook een ontspannend spel. De spelers gaan er helemaal in op en vergeten de tijd. Bij de meeste spelers is de speelduur ongeveer 8 minuten. Hierdoor is het spel goed af te wisselen en komt iedereen binnen korte tijd aan de beurt.

Daarnaast kent elke leerkracht de pauzes dat het regent en de kinderen binnen blijven. Veel kinderen, of het nu 7/8 jarigen of 12 jarigen zijn, verdringen zich bij het voetbalspel om het maar even te kunnen spelen. Het spel is het meest geschikt voor kinderen van de basisschool. Jongeren van een iets hogere leeftijd zullen eerder  uitgekeken raken op het spel. Maar zelfs voor hen zal het (zij het even) een uitdaging zijn om van de tegenstander te winnen.

De conclusie is duidelijk: De nieuwste vorm van tafelvoetbal is uit en mag eigenlijk niet meer ontbreken in jouw kast. De kinderen – en zelfs volwassenen – zullen blij zijn met de aanschaf van dit uitdagende spel.

Bestellen

Bestelpagina Voetbalspel

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief