EcoBlocks

Corine Haase

Corine Haase - Leerkracht basisonderwijs

  >> Ecoblocks direct bestellen.

Informatie

Prijs 61.95
Leeftijd vanaf 1 jaar
Aantal spelers N.v.t.
Uitgever Reiger en de Raaf
Speelduur Divers

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

  • 36 blokken in verschillende vormen
  • Katoenen opbergtas met trekkoord

Beschrijving

Deze set van EcoBlocks bestaat uit 36 blokken in verschillende vormen, zoals schijven, plankjes en bogen. Het zijn houten blokken zonder schors. De blokken zijn op vaste afmetingen gezaagd, zodat je stevig kunt bouwen.

EcoBlocks zonder schors

Deze set is goed te combineren met poppetjes en voertuigen.

Beoordeling

Een heel nieuwe beleving met speelgoed van hout; dat krijgen kinderen wanneer ze aan de slag gaan met deze EcoBlocks. De blokken hebben interessante vormen en zijn heel glad geschuurd. Het is leuk om de blokken aan te bieden aan kinderen zonder opdracht en dan verrast te worden over de verschillende ideeën die ze ermee hebben. Voor andere kinderen werkt het juist goed om er een gerichte opdracht bij te geven: ‘Kun jij een bouwwerk maken van alle blokken’? Daarbij kun je natuurlijk ook nog andere eisen stellen over bijvoorbeeld de hoogte of de stabiliteit.

Ontwikkelingsgebieden

Ecoblocks stimuleren de volgende ontwikkelingsgebieden:

  • Ruimtelijk inzicht
  • Constructies bouwen
  • Fantasierijk spelen

Ervaringen

De EcoBlocks kunnen goed ingezet worden in educatieve situaties, zoals school of kinderopvang. De kwaliteit van de blokken is degelijk en het is bijvoorbeeld ook niet lastig om de blokken (snel) weer op te ruimen. Voor jonge kinderen zijn ze niet gevaarlijk.

In een schoolsituatie (groep 4) zijn de kinderen enthousiast. De vormen prikkelen de fantasie enorm, in korte tijd worden er veel verschillende bouwwerken gemaakt en ik hoor dan steeds; ‘Kijk dan!’. De blokken met een soort deurtje worden al snel ingezet om een huisje van te maken, maar zijn ook geschikt als poortje waar de houten trein onderdoor moet. Ook het rekenen met de blokken (tip op de website) zie ik al snel terugkomen; ‘hé, we kunnen er ook tafels mee oefenen’. Voor schoolgebruik is het aan te raden om een grotere set aan te schaffen.

Ook in thuissituatie (3 jonge kinderen, 1,4 en 6 jaar) doet de set het goed. De blokken zien er natuurgetrouw uit en schuiven in een bouwwerk niet snel over elkaar. Ze zijn een verademing bij al het plastic speelgoed.

EcoBlocks kunnen heel goed met allerlei speelgoed gecombineerd worden, zoals Kapla, Duplo of een (houten) treinset. Deze set op zichzelf is niet heel uitgebreid, het loont wellicht iets meer te investeren en een grotere set aan te schaffen om de bouwmogelijkheden te vergroten en het geschikt te maken als speelgoed voor meer kinderen tegelijk. Kinderen pakken het niet steeds uit zichzelf, maar als het klaarstaat, kunnen ze het niet laten er iets mee te gaan maken; dit speelgoed nodigt echt uit tot bouwen én fantaseren!

Bestellen

Bestelpagina Ecoblocks

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief