Piks Bouwset

Gezine Keizer

Gezine Keizer

  >> Piks Bouwset direct bestellen.

Informatie

Prijs 159.00
Leeftijd vanaf 3 jaar
Aantal spelers vanaf 1
Uitgever Oppi via Specials4Schools
Speelduur 15 - 30 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

Klassenset:

 • 96 siliconen kegels
 • 32 beukenhouten plankjes
 • 2 katoenen zakken
 • Instructieboekje

Extra: set creatieve kaarten (24 stuks)

Piks creatieve bouwset,

Beschrijving

Met deze originele Piks - Bouwset worden kinderen uitgedaagd om op een creatieve manier te bouwen. De siliconen kegels in verschillende kleuren en formaten zorgen voor wrijving op de plankjes, waardoor het mogelijk is om ogenschijnlijk wankele constructies toch stevig te bouwen.

Op de creatieve kaarten staan voorbeelden van bouwwerken met drie moeilijkheidsgraden en een uitdagingsniveau.

Beoordeling

Ontwikkelingsgebieden

Met deze Piks - Bouwset kunnen de volgende ontwikkelingsgebieden aan bod komen:

 • Ruimtelijk inzicht
 • Creativiteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Concentratie
 • Inzicht in oorzaak en gevolg
 • Logisch denken
 • Fijne motoriek
 • Kleur- en vormwaarneming

Ervaringen

Deze Piks - Bouwset ziet er aantrekkelijk uit en nodigt meteen uit tot spelen. In plaats van blokken recht op elkaar te stapelen of aan elkaar te klikken, stapel je verschillende maten kegels en plankjes los op elkaar waardoor scheve vormen ontstaan. Dit is anders dan je gewend bent en heeft daardoor een verrassingseffect.

Het naar eigen inzicht maken van een bouwwerk is heel leerzaam. Als de toren erg scheef wordt, kun je deze weer 'terugbuigen' door kleine en grote kegels op de juiste manier te plaatsen (tegenovergesteld aan hoe je het eerst deed). Dit bevordert spelenderwijs het ruimtelijk inzicht. Met jonge kinderen kun je de kegels ook gebruiken om kleuren te leren en te oefenen met tellen.

De kaarten kunnen als extra dimensie worden toegevoegd. Bij mijn kinderen gaf het een leuke impuls aan hun spel toen ik ze er na een paar dagen bij gaf. Ze probeerden alle voorbeelden na te bouwen (met de nodige frustratie-, maar ook overwinningsmomenten) en kregen hierdoor ook nieuwe ideeën voor eigen bouwwerken.

Het leuke aan dit materiaal is dat er geen regels aan verbonden zijn en het eindeloos gecombineerd kan worden met ander speelgoed. Zo gezien zijn de kegels en plankjes eigenlijk een soort 'loose parts' en kunnen ze gebruikt worden om hokken voor dieren te bouwen, garages voor auto's, tunnels enzovoorts. De bouwwerken hebben wel altijd een open structuur. Dit zal niet altijd passen bij het doel dat kinderen hebben in hun spel. Mijn kinderen vonden het bijvoorbeeld niet geschikt voor een dierentuin, want hokken waar leeuwen en tijgers zomaar uit kunnen ontsnappen, zijn natuurlijk niet handig...

Tot slot

De kracht van dit speelgoed ligt in de eenvoud en juist daardoor in de vele mogelijkheden en het vrije spel. Voor school en ouders zal de mooie natuurlijke vormgeving en het ecologisch verantwoorde materiaal een verademing zijn naast het vele schreeuwerige plastic speelgoed.

 

Reactie van de uitgever

Fijn om te lezen dat kinderen bij het bouwen van de voorbeelden steeds meer op eigen nieuwe ideeën en oplossingen komen. Dit proberen we met Piks juist na te streven.

Piks is tevens een bouwset waarbij kinderen spelenderwijs in aanraking komen met balans, stevigheid en zwaartekracht. Zo gemakkelijk leren ze over technische begrippen en toepassingen.

Bestellen

Bestelpagina Piks Bouwset

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief