Clicformers - Scholenbox 300 stuks

Corine Haase

Corine Haase - Leerkracht basisonderwijs

  >> Clicformers direct bestellen.

Informatie

Leeftijd 4 - 12 jaar
Aantal spelers 1 - 4
Uitgever CLICS NV
Speelduur 15 - 30 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

  • 300 onderdelen, verdeeld in 12 soorten
  • 20 bouwkaarten
  • 2 stickervellen

Deze set is te koop via schoolleveranciers, via de onderstaande bol.com link kun je een set van 200 stuks zelf bestellen, bijvoorbeeld voor thuis.

Beschrijving

Clicformers bestaat uit verschillende bouwonderdelen die eenvoudig in elkaar geklikt kunnen worden. Hierbij kunnen allerlei onderdelen gecombineerd worden. De blokjes kunnen ook gestapeld en gevouwen worden; dit vouwen houdt in dat blokjes ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Met Clicformers kun je alle kanten op om een eigen bouwwerk maken, maar er bestaan ook talloze ideeën en bouwkaarten om na te bouwen. Het bouwwerk kan nog leuk aangekleed worden met de bijgeleverde stickers. En wil je wat nieuws bouwen? Haal dan eerst je bouwwerk uit elkaar met de bijgeleverde speciale tool.

Clicformers : 4 methodes om te bouwen

Beoordeling

Ontwikkelingsgebieden

  • Constructies nabouwen, zelf ontwerpen, combineren en weer afbreken
  • Met gemaakte constructies rollenspellen of fantasiespel spelen

Deze set van Clicformers wordt geleverd in een stevige transparante box die kinderen makkelijk zelf kunnen openen. Door de heldere kleuren en vormen worden kinderen direct gestimuleerd om te bouwen. De onderdelen klikken makkelijk en goed in elkaar, zelfs handige peuters kunnen dit moeiteloos. Kinderen willen graag experimenteren met de verschillende onderdelen, maar het is handig eerst te starten met een bouwkaart na te bouwen. Zo leer je de onderdelen goed kennen en weet je wat de mogelijkheden en functies zijn. Er zijn bijvoorbeeld smalle en brede bouwblokken, maar ook gebogen blokken en wielen.

De bouwkaarten zijn verdeeld in 3 niveaus. Het niveau staat bovenaan de bouwkaart, evenals de blokken die nodig zijn voor deze bouwkaart. Hoewel de kaarten in het Engels zijn, is het absoluut niet nodig eerst Engels te leren of te kunnen lezen. Alles wordt namelijk duidelijk uitgelegd aan de hand van een 3D-tekening. Volg eenvoudig de stappen en zie het bouwwerk onder je handen groeien. Level 1 is al geschikt vanaf kleuters, maar ook voor oudere kinderen nog steeds uitdagend. De 20 kaarten zijn dubbelzijdig bedrukt, hierdoor heb je meteen al 40 ideeën. Maar op de website van Clicformers én op You Tube vind je nog veel meer bouwplannen. En hoe leuk is het om misschien van je eigen ontwerp ook een bouwplan te maken en dit (online) te delen? Dit laatste is ook een leuke opdracht voor bijvoorbeeld leerlingen in de (plus)klas! Bij intensief gebruik zou ik wel aanraden om de kaarten te lamineren en eventueel in een map te bewaren.

Clicformers zijn geschikt vanaf ongeveer 4 jaar. Kinderen kunnen er alleen of samen mee spelen en natuurlijk is het zo dat hoe meer Clicformers je hebt, hoe meer je kunt (na)bouwen! Dit materiaal is geschikt voor zowel jongens als meisjes, ze kunnen er hun technisch inzicht en creativiteit ruimschoots is kwijt! De stickers maken het bouwwerk levendiger en persoonlijker. Ik kreeg wel de vraag: 'Zijn er ook poppetjes bij?’ Op school kunnen Clicformers ook goed ingezet worden, bij kleuters bijvoorbeeld in de bouw- en constructiehoek. Maar juist met de bouwkaarten kunnen kinderen tot ongeveer 8 jaar hier goed zelfstandig mee aan het werk. Als Clicformers vaker worden aangeboden, gaan kinderen er meer plezier aan beleven. Ze ontdekken steeds meer mogelijkheden en daardoor is Clicformers zelfs voor oudere kinderen nog interessant!

Omdat deze set veel onderdelen heeft, is hij juist ook geschikt om in te zetten op school. Dat kan al vanaf de kleutergroepen, maar ook groep 3 en 4 vinden Clicfomers nog erg leuk. Voor hen is het een uitdaging om kaarten van Level 3 na te bouwen. Zowel jongens als meisjes kiezen in een vrije situatie voor Clicformers. Het is mooi om te zien dat ze vaak samen aan een bouwkaart beginnen en zo de taken verdelen; 'zoek jij de groene grijpers, dan bouw ik dit alvast.' Er kunnen ongeveer 6 kinderen tegelijk bouwen, aan 2 of 3 bouwwerken - afhankelijk van het level. En wat doe je als de bouwstenen voor jouw kaart op zijn? 'Juf, je kunt ook gewoon andere kleuren gebruiken, alles klikt precies in elkaar'. Bij het presenteren komt dit zelfs nog terug; 'Kijk, dit hebben we zelf bedacht, maar eigenlijk is het nog mooier dan op de bouwkaart!' wordt er dan trots verteld. Na gebruik kun je de bouwwerken nog even tentoonstellen in de klas. Maar als ik later vraag wie de bouwwerken wil afbreken en opruimen, is de animo ook groot. Het slopen met de speciale tool is blijkbaar een leuk karweitje!

De naam Clicformers is veelzeggend voor dit uitdagende bouwmateriaal. Klik de bouwstenen en vorm je eigen creatieve bouwwerk. Of bouw gemakkelijk iets na een bouwkaart.

Als je van plan bent om Clicformers aan te schaffen, bestel dan een wat grotere set om het goed uit te kunnen proberen. Er komen nog steeds veel nieuwe producten op de markt met uiteenlopende thema’s en aansprekende bouwontwerpen.

Video

Bestellen

Bestelpagina Clicformers

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief