Magic Phonics

Otto Zwolsman

Otto Zwolsman - Groepsleerkracht en rekenspecialist

  >> Magic Phonics direct bestellen.

Informatie

Prijs 302.32
Leeftijd 6 - 10 jaar
Aantal spelers 1 à 2 spelers
Uitgever Educo
Speelduur 20 - 30 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

Magic Phonics is de Engelse versie van Kiene Klanken. In de doos zijn:

  • 49 letterstempels, voor gebruik op een touch-scherm. De medeklinkers hebben een zwarte kleur, de klinkers een blauwe kleur en een combinatie van beiden (zoals: ‘igh’) groen.
  • In totaal vind je in de app meer dan 18 Engelse ‘les’ uren.
  • De kinderen oefenen met 150 Engelse woorden.
  • Ook bevat het een korte (Engelstalige) handleiding over het gebruik van Magic Phonics.
  • Via de App-store is de app Magic Phonics gratis te downloaden. Magic Phonics is te gebruiken op bijna elke Android devices.

Beschrijving

Met Magic Phonics kunnen kinderen Engels leren. De nadruk ligt op woordenschat, klankherkenning en het schrijven van de woorden. Via de appstore is Magic Phonics eenvoudig te downloaden.

Op het start scherm staan 5 verschillende onderdelen:

  1. Letterherkenning
  2. Woorden schrijven
  3. Eigen producties
  4. Woordenboek (met alle woorden inclusief afbeelding)
  5. Stap voor stap Engels leren (beginnend met ‘s, a, t, p’)

De leerlingen kunnen zelfstandig met deze app aan de slag, zodra ze weten welk onderdeel ze gaan oefenen. Ook als zij de Engelse taal niet goed beheersen kunnen zij met dit stempelset uit de voeten.

Extra uitleg

Met Magic Phonics kunnen je leerlingen moeiteloos aan de slag. Zodra de app op je device staat geïnstalleerd, kunnen de leerlingen zonder verdere aanwijzingen aan de slag. Voor de leerkrachten is er nog een handleiding om erbij te pakken als je er zelf niet helemaal uit komt. De app geeft zelf aan of de opdracht goed is gelukt, of dat er een verkeerde stempel gebruikt wordt. Als leerkracht wil je wellicht weten welke resultaten je leerlingen behalen. Aan het einde van de oefening is het mogelijk om een print te maken van de oefening.

Beoordeling

Ervaringen

Spelenderwijs leren is voor alle kinderen leuk. Ook als het om Engelse woordjes gaat. Magic Phonics speelt hier handig en verstandig op in. Uitspraak, woordenschat en hoe je de woorden schrijft komt spelenderwijs langs. Door het gebruik van stempels blijf je in beweging en wordt er gespeelt met letters. Doordat het programma zelf corrigeert en tips geeft wanneer het vaker mis gaat, lopen leerlingen niet zomaar vast met Magic Phonics. Tijd vliegt voorbij voor de spelers, voor ze het weten is de, door de leerkracht ingestelde, speeltijd voorbij.

Tot slot

Dat er materiaal is wat stevig is, goed bruikbaar, makkelijk inzetbaar en daarbij een sterk speels lerend karakter heeft, maakt duidelijk welke mooie aanvulling dit set in jouw klas zal zijn. Het is in de aanschaf wel een uitgave, maar dan heb je ook zeker wat. Materiaal wat jaren mee kan! Magic Phonics is een mooie stap verder dan Kiene Klanken. Als jouw leerlingen al vertrouwd zijn met Kiene Klanken zullen ze zeker geïnteresseerd zijn in Magic Phonics. Kiene Klanken is qua leeftijd en ontwikkeling minder breed voor verschillende leeftijden. Magic Phonics is daarentegen goed in te zetten vanaf groep 3/4. Een kiene kleuter zal zich er ook mee kunnen redden wanneer het voldoende letterkennis beheerst. 

En als alle leerlingen mijn klas uit zijn, zet ik mijn device nog even aan om zelf met Magic Phonics te spelen. Want zeg nu zelf, elke leerkracht heeft het spelende kind nog diep van binnen.

Van een ander

Meester Sander en Juf Sanne hebben Magic Phonics ook getest. Bekijk hier hun video!

Bestellen

Bestelpagina Magic Phonics

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief