Lasy 4003+ Maxi/Midi

Otto Zwolsman

Otto Zwolsman - Groepsleerkracht en rekenspecialist

  >> Lasy 4003 direct bestellen.

Informatie

Prijs 138.00
Leeftijd 5 - 10 jaar
Aantal spelers 2
Uitgever PMOT
Speelduur 15 - 30 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

De Lasy 4003+ ontvang je in een bruine doos.

In de doos zit een CD waarop de handleiding en talloze voorbeelden staan wat je met deze Lasy doos kunt doen. Deze handleiding is eenvoudig te printen in boekvorm en is nodig om te gaan bouwen. Verder zijn er 261 elementen waarvan meer dan 100 modellen gebouwd kunnen worden. Daarnaast staat op de CD ook het lesboek voor Wetenschap en Techniek voor de groepen 1 tot en met 4 met 19 verschillende opdrachten. De handleiding is rijkelijk geïllustreerd ter inspiratie en demonstratie.

Lasy 4003

Beschrijving

Het materiaal is stevig, onderhoudsvriendelijk en goed bruikbaar. Zonder een handleiding kan je de leerlingen aan hun eigen creativiteit overlaten. De materialen zijn hiervoor meer dan genoeg om  iets groots te bouwen. In de handleiding staan allerlei modellen die nagebouwd kunnen worden. De meeste modellen zijn niet stapsgewijs weergegeven maar enkel met het eindproduct. Een uitdaging om met de materialen tot hetzelfde eindproduct te komen.

Voorbeeld 1:

Lasy 4003 - Techniek constructie

Voorbeeld 2:

Lasy 4003

Beoordeling

Ontwikkelingsgebieden

Bij het gebruik van deze Lasy raak je verschillende ontwikkelingsgebieden en kerndoelen.

Op sociaal-emotioneel gebied wordt een beroep gedaan tijdens het samenwerken. De opdrachten zijn zo gemaakt dat deze zeer goed in tweetallen te maken zijn. Daarnaast is het ook cognitief een uitdaging om het tot een goed resultaat te brengen. Hieronder lees je welke kerndoelen er zoal geraakt worden tijdens het gebruik van Lasy.

Kerndoel 24: De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven à Gericht op de praktijk. Hoe zet je iets in elkaar? Hoe komt het dat het (niet) klopt?
Kerndoel 32: De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen. à Loop je vast? Past het niet meer? Lukt het om met een stapje terug het probleem op te lossen?

De meeste nadruk ligt wel bij de onderstaande kerndoelen, die verder geen uitleg behoeven.

Kerndoel 44: De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.
Kerndoel 45: De leerlingen leren oplossingen voor technische problemen te ontwerpen, deze uit te voeren en te evalueren.

Lasy 4003 - Techniek constructie

Tot slot

Het materiaal van Lasy, wat PMOT importeert, is ontzettend goed en stevig. Je slimme leerling die houdt van een technisch staaltje werk daag je ontzettend uit met dit materiaal. Je raakt niet snel uitgekeken. In de handleiding staat aangegeven dat kinderen in vanaf 3 jaar hier al mee aan de slag kunnen.

Door de hoeveelheid van onderdelen zijn er talloze modellen te bouwen. De rijke fantasie van je leerlingen slaat bijna op hol. Ook je leerlingen die wat minder praktisch of technisch zijn ingesteld kunnen op een eenvoudige manier met deze materialen aan het werk.

Enkele tips bij het werken met de sets:

  • Praktisch is om een gesloten plastic bak aan te schaffen waar je de materialen in bewaard.
  • Laat je leerling niet alle materialen over de grond gooien.
  • Laat je leerlingen werken op een plek werken waar de materialen overzichtelijk neergelegd worden en niet zomaar kwijt raken.

Wel moet men in het achterhoofd houden dat het niet altijd mogelijk is om allerlei modellen in één keer te bouwen. Voor de modellen heb je met regelmaat dezelfde onderdelen nodig. Als oplossing hiervoor gaf ik, als leerkracht van groep 4, een groepje kinderen de opdracht op 1 model te bouwen uit het boekje en 1 model, zelfbedacht met de overige materialen.

De ervaring is dat dit materiaal nieuw is en boeit. Het is gaaf om door middel van dit materiaal ook de technische leerlingen tegemoet te komen. En helemaal wanneer je deze leerlingen ziet opbloeien.  

Bestellen

Bestelpagina Lasy 4003

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief