Multiculturele poppen

Arja Kerpel

Arja Kerpel - Leerkracht en specialist hoogbegaafdheid

  >> Multiculturele poppen direct bestellen.

Informatie

Prijs 36.50
Leeftijd 4 - 9
Aantal spelers N.v.t.
Uitgever Homeland Dolls
Speelduur N.v.t.

Inhoud

Deze recensie gaat over:

 • Homeland Multiculturele pop, Afrikaanse jongen, 38 cm. Standaard inclusief ondergoed.
 • Setje kleding.

Beschrijving

Donkere, bruine, getinte en blanke poppen: in de webshop van Homelanddolls kun je poppen uit verschillende werelddelen kopen.

Je kunt kiezen uit:

 • Aziatische poppen
 • Afrikaanse poppen (negroïde poppen)
 • Latino poppen
 • Europese poppen (blanke poppen).

De poppen zijn te koop in verschillende uitvoeringen:

 • Poppen met haar, 38 centimeter groot.
 • Kleine babypoppen, 32 centimeter groot.
 • Grote babypoppen, 40 centimeter groot.
 • Poppen met een zacht lijfje.

Deze soorten poppen zijn te koop als jongetje of als meisjespop.

Elke pop wordt geleverd met een setje ondergoed, je kunt poppenkleding naar keuze er bij bestellen.

Alle poppen zijn vrij van weekmakers (100% phtalate-vrij). 

Enkele voorbeelden op een rij:

Multiculturele pop AzieMulticulturele pop - AfrikaMulticulturele pop - Latino

Beoordeling

Spelen met poppen is erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Door het rollenspel oefenen kinderen met het 'echte' leven.

Ze zorgen voor de pop, kleden hem/haar aan, voeden of doen de pop in bad. Als het een pop van het kind zelf is, zie je vaak dat ze zich eraan hechten. De pop moet overal mee naar toe: naar de winkel, naar school, uit logeren. Hoe belangrijk is het dan als een pop kwalitatief goed is. Datzelfde geldt ook voor poppen die intensief gebruikt worden, zoals op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of school. Daarom hebben we deze pop getest. Is hij echt kind-proof? 

Ervaringen - Veiligheid

Wat altijd voorop staat: Is de pop veilig? We willen tenslotte het beste voor 'onze' kinderen. In Nederland zijn nog genoeg poppen te koop die niet veilig zijn voor kinderen. Gelukkig is dat wel zo met de poppen van Homeland Dolls:

 • Ze zijn vrij van (hormoonversterkende) weekmakers.
 • De poppen zijn van stevig materiaal, de haartjes zijn ook goed vastgestikt.
 • Ze bevatten geen onderdelen (slaapoogjes, elektrische onderdelen) die snel stuk gaan en/of verstikkingsgevaar kunnen opleveren.
 • De gebruikte materialen voldoen aan de Europese wetgeving.

Ook een fijn idee: Deze poppen zijn gemaakt voor kinderen, en niet gemaakt door kinderen.

Ervaringen - Keuze

Als je een doorsnee speelgoedwinkel binnenstapt, valt één ding op: de meeste poppen zijn blanke meisjespoppen. Om te laten zien dat dat ook anders kan, gaat deze recensie over een bruine jongenspop. Want bij Homeland Dolls is er genoeg keuze. De wereld is namelijk groter dan Nederland. Vooral als je meerdere poppen hebt - zoals op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of school - is het erg leuk om verschillende soorten te hebben. Ook voor adoptiekinderen is deze webshop een aanrader.

Ervaringen - Speelplezier

De Afrikaanse jongenspop is lange tijd uitgebreid getest. Op school en thuis. In bed, en natuurlijk ook in bad. Op school kreeg de pop veel aandacht; het is toch anders dan anders. Omdat de pop een hard lijfje heeft en geen elektrische onderdelen, kan hij ook in bad. Erg leuk! De kleertjes die er bij zitten zijn stevig en passen goed. Ook is het een fijn maatje om vast te houden voor kinderen.

Tot slot

Mijn ervaringen met deze pop zijn heel positief, hij is écht stevig en ziet er mooi uit. De prijs/kwaliteit-kwaliteit verhouding is goed. Ik kan het echt aanraden om je poppenhoek te updaten met zo'n leuke multiculturele pop.

 

Reactie van de uitgever:

Ik zou nog graag iets vertellen over de achtergrond van van de poppen. De poppen worden vervaardigd door Miniland, een Spaans merk dat producten voor het onderwijs ontwikkelt. Miniland produceert educatief en kwalitatief hoogstaand leermateriaal, waarbij de nadruk steeds op spelen en creativiteit ligt. De poppen worden al decennia lang veelvuldig gebruikt op multiculturele scholen in bijvoorbeeld Amerika, Australië en Zuid-Europa. Wij vonden dat ons land met zijn diverse samenleving niet mocht achterblijven en haalden de poppen naar Nederland. Dit doen wij direct zonder tussenkomst van een groothandel waardoor we scherp geprijsd kunnen blijven.

Bestellen

Bestelpagina Multiculturele poppen

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief