Magna Sticks

Corine Haase

Corine Haase - Leerkracht basisonderwijs

  >> Magna sticks direct bestellen.

Informatie

Prijs 35.99
Leeftijd 4-99
Aantal spelers 2-4
Uitgever Jakobs
Speelduur 15 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

In een kartonnen doos:

  • 9 voorbeeldkaarten
  • 1 magneet-basis
  • 41 magnetische bouwelementen

Magna Sticks - Magnetisme

Beschrijving

Magna Sticks laat kinderen kennismaken met magnetisme. De vormen 'plakken' aan de magnetische basis.

Kinderen kunnen de kaarten nabouwen of zelf iets bedenken.

Je kunt met de Magna Sticks ook een spel spelen, met 2 tot 4 spelers:

  • Voeg om de beurt een element aan het bouwwerk toe.
  • Als het bouwwerk hierdoor instort, heeft die speler verloren.
  • De speler die als laatste succesvol iets heeft toegevoegd, is de winnaar.

Beoordeling

Magnetisme fascineert. Zodra je Magna Sticks opent, wil je proberen wat er mogelijk is met de vele magnetische onderdelen. Dit kun je doen door te proberen de voorbeeldkaarten na te bouwen, of zelf bouwwerken proberen te bouwen. Dit laatste sluit goed aan bij het ontdekkend en onderzoekend leren en biedt eindeloos veel mogelijkheden.

Ervaringen

De magneet-basis, die sterk magnetisch is, is het enige wat kleur bevat aan dit spel. De magneten zelf, die vormen hebben als cirkels, driehoeken en langwerpige staafjes, zijn allemaal aluminiumkleurig. Een kleur per vorm zou het spel een stuk aantrekkelijker maken voor kinderen. Daarbij is de basis zo sterk magnetisch dat de bouwwerken snel omvallen. Zelfs de voorbeeldkaarten zijn niet allemaal na te maken zonder ze met 1 hand te ondersteunen. Het is jammer dat de basis zelfs al na minimaal gebruik snel beschadigd raakt.

De voorbeeldkaarten zijn duidelijk en op ware grootte. Dit laatste maakt het voor kinderen makkelijk om na te bouwen. Ze leggen bijvoorbeeld de cirkels even op de kaart om te kijken welke ‘maat’ ze moeten gebruiken voor het bouwwerk. De leeftijd vanaf 4 jaar is ruim genomen, een peuter van 3 kwam bij het uittesten van dit spel moeiteloos tot kaart 5. De kaarten zijn oplopend in niveau. Kinderen met minder doorzettingsvermogen en/of een rijke fantasie zullen echter al snel overstappen op het creëren van hun eigen bouwwerken. Ook blijven ze vaak niet bij het magneetbord met hun magneten, maar proberen ze al snel uit of er nog meer dingen in hun omgeving reageren op de magneet. ‘Kijk, hij plakt aan de rits van mijn jurk!’

Kinderen vinden het spel tegen elkaar spelen doorgaans leuker dan alleen. Ook jonge kinderen kunnen dit al goed zelfstandig. Het spel duurt vaak maar kort en verloopt qua bouwen iedere keer anders. Wel kiezen veel kinderen ‘veilig’ door slechts een klein onderdeeltje per keer toe te voegen. Het spel begint altijd met de grote rechthoek, die als stevige basis voor het bouwwerk moet dienen.

De kartonnen doos is geschikt voor verpakking, maar niet voor het bewaren en opbergen van dit spel. De kleine magneetstaafjes zwerven al gauw los door de grote doos en de magneetbasis kunnen kinderen juist lastig zelf uit de verpakking krijgen. Een klein koffertje met aparte opbergvakjes voor de magneten en voorbeelkaarten zou een mooie verbetering zijn!

Kortom, ‘Magnasticks’ is leuk om je een moment te vermaken maar nodigt niet uit tot uren speelplezier.

Bestellen

Bestelpagina Magna sticks

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief