Biobuddi Educational - Dieren

Corine Haase

Corine Haase - Leerkracht basisonderwijs

  >> Biobuddi Dierenset direct bestellen.

Informatie

Prijs 84.95
Leeftijd vanaf 18 maanden
Aantal spelers 1-8
Uitgever Biobuddi
Speelduur 20 - 30 minuten

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

De kartonnen doos bevat:

  • 240 onderdelen
  • 18 bouwkaarten

Biobuddi heeft verschillende themasets:

  • Stad
  • Boerderij
  • Dagelijks leven
  • Dierenset

Deze recensie gaat over de laatstgenoemde: Biobuddi Educational Dieren

Beschrijving

Met Biobuddi Educational Dieren kunnen kinderen allerlei dieren bouwen. Bouw met de bouwblokken allerlei dieren na van de bouwkaart of laat je eigen fantasie de vrije loop. De set bestaat uit 240 blokken in aansprekende kleuren, geleverd in een opbergbox van karton.

De blokken zijn gemaakt van resten van suikerrietplanten en daarmee eco-friendly. De productie van Biobuddi speelgoed bespaart 8 keer de C02 uitstoot vergeleken met bestaande speelgoed producenten. Het bedrijf achter Biobuddi wil kinderen graag laten spelen met materialen die het milieu niet schaden. De producten van Biobuddi zijn recyclebaar.

Biobuddi heeft in 2019 de Baby Innovation Green Award gewonnen met een van hun sets.

Beoordeling

Ontwikkelingsgebieden

  • Motoriek: bouwen én je bouwwerk weer afbreken
  • Constructievaardigheden: constructies (na)bouwen,
  • Creativiteit: zelf ontwerpen en combineren
  • Spelontwikkeling: Met gemaakte constructies rollenspellen of fantasiespel spelen

Duurzaam speelgoed

Kinderen denken bij deze blokken gelijk aan Duplo. De blokken van Biobuddi lijken daar dan ook precies op, máár het verschil zit ‘m vooral in het materiaal waarvan de blokken gemaakt zijn. Biobuddi maakt haar blokken namelijk van resten van suikerrietplanten. De blokjes voelen zacht en licht maar ook stevig aan en klikken goed in elkaar.

Ervaringen

Biobuddi Educational Dieren spreekt zowel jongens als meisjes aan en is goed in te zetten in de klas. Kinderen vanaf ongeveer 4 jaar kunnen de bouwkaarten zelfstandig nabouwen en zo bijvoorbeeld in een groepje de hele dierentuin opzetten. Natuurlijk kunnen ook al veel jongere kinderen met de blokjes spelen, Biobuddi hanteert zelf een leeftijd vanaf 18 maanden.

Met deze set kunnen dus zowel peuters als kleuters heerlijk bouwen. Wie van bouwkaarten houdt, heeft keuze uit 18 soorten. Bouw je liever iets wat je zelf bedacht hebt? Geen probleem, er zijn blokken genoeg in levendige kleuren.

Biobuddi Educational Dieren is ook geschikt om in groepjes van 2 tot 8 kinderen te gebruiken. Dit kan goed thuis, in een kleuterklas of bij een opvang. Maar ook in groep 3 is het bijvoorbeeld een leuke activiteit om tijdens een leswisseling de kinderen een dier na te laten bouwen, alleen of in tweetallen. Ik merkte zelf dat, als ik de kaarten weghaalde, ze meer uit eigen beweging andere dingen gingen bouwen. Met de kaarten erbij blijven ze daar toch meer aan vasthouden. Ook een leuke variant is om een in elkaar gebouwd diertje te geven, af te breken en dan te vragen; kun jij deze nu bouwen (zonder kaart)? Dan train je het geheugen.

Deze set bevat ook 4 kleine grondplaten. Deze kunnen o.a. gebruikt worden om te gemaakte dieren op te zetten. Een grote grondplaat zou ook ideaal zijn, net als bijvoorbeeld hekken om de dieren achter te zetten en zo meer het idee van dierentuin te creëren. Maar zoals gezegd kunnen de blokken goed gecombineerd worden met eerder genoemd merk en Biobuddi zelf heeft ook steeds meer uitbreidingsets.

De set wordt geleverd in een doos van karton; duurzaam in productie natuurlijk. Maar in gebruik is karton toch niet zo stevig, zeker als het bijvoorbeeld in een (kleuter)klas wordt ingezet zou ik een andere opbergbox aanraden.

Differentiatie

De bouwkaarten zijn niet verdeeld in niveaus. Wel kan aan de hand van het aantal bouwstappen een niveau bepaald worden, 6 stappen is natuurlijk makkelijker dan 14. Bij intensief gebruik kunnen de bouwkaarten beter gelamineerd worden. De kaarten zijn op een aansprekende manier vormgegeven op handig A4-formaat met prachtige dierenfoto’s op de voorkant. De bouwtekeningen, die ongeveer op ware grootte zijn, zijn heel duidelijk voor kinderen. Niet alle dieren zijn even herkenbaar als ze gebouwd worden, maar de blokken met oogjes geven wel een aansprekender uiterlijk aan de dieren. En natuurlijk klopt de verhouding tussen een giraffe en een krab ook niet, maar daar zullen lang niet alle kinderen zich aan storen.

Tot slot

Kortom: deze Biobuddi Educational Dierenset is duurzaam, educatief én stimuleert de fantasie van kinderen!

Bestellen

Bestelpagina Biobuddi Dierenset

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief