Flexistix, flexibel én stevig bouwen

  >> Flexistix XXL direct bestellen.

Informatie

Prijs 139.00
Leeftijd 4+
Uitgever Hape Beleduc

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

500 onderdelen à:

380 bamboestaafjes in 5 verschillende lengtes

100 verbindingsstukken in 6 varianten

20 voorbeeldkaarten

Beschrijving

Bouwen met deze kleurige bamboestaafjes en verschillende verbindinggstukken kan zowel naar eigen idee of door het volgen van een voorbeeldkaart. De verbindingsstukken nodigen uit tot creativiteit en stimuleren het ruimtelijk inzicht. De toepassingen van dit educatieve speelgoed zijn veelzijdig!

Beoordeling

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn de ‘stokjes’ niet flexibel. De verbindingsstukken zijn dit echter wel! En juist met behulp van deze verbindingsstukken creëer je de mooiste 3D-bouwwerken. Dit speelgoed doet wat denken aan ‘Knex’, maar de beleving tussen plastic en bamboe is toch wel heel anders. Ook zijn de Flexistix uitgevoerd in primaire kleuren, met alleen oranje als toevoeging voor verbindingsstuk ‘3’.

De bouwwerken kunnen gemaakt worden aan de hand van bijgeleverde voorbeeldkaarten, maar natuurlijk ook naar hartenlust zelf ontworpen worden. Dat laatste doet natuurlijk een beroep op de creativiteit en ook het doorzettingsvermogen van kinderen. Wie al goed ruimtelijk inzicht heeft én/of ervaring met bouwkaarten, heeft een voorsprong. Anderen zullen door met dit speelgoed te experimenteren dit juist meer ontwikkelen. Laat de kinderen eerst goed experimenteren met de verschillende verbindingsstukken; een bouwwerken met de variant ‘3’ of ‘5’ vraagt een andere logica dan een bouwwerk met variant ‘6’. Om makkelijk te starten kunnen ook eerst platte ontwerpen worden gemaakt (zoals bouwkaart ‘ster’ of ‘poppetje’, niveau 1). De bouwkaarten zelf zijn stevig. De ‘bouwstappen’ zijn duidelijk genummerd en per stap staat duidelijk opgesomd wat de benodigde materialen zijn.

Flexistix kunnen worden ingezet bij de kleuters, maar zijn ook in hogere groepen nog interessant educatief speelgoed. Met deze grote set kunnen wel zo’n 6 kinderen tegelijk spelen. Ook op andere plekken kan deze doos worden ingezet, te denken valt aan TSO of BSO. Bij ons thuis (kinderen van 2,5,7, en 9) zijn de Flexistix pas aantrekkelijk als ook een volwassene (in het begin even) meebouwt – het duurt best een poosje voor je resultaat hebt.

Één van de successen van deze set was hier toch wel: de bal! Eerst maak je het ontwerp in 2D, maar bij de laatste stap wordt het een 3D-ontwerp! De kinderen verwonderden zich over zowel de flexibiliteit als de stevigheid. En dat ie ook nog kon stuiteren was wel helemaal bijzonder!

Ook een leuke opdracht: verdeel de set exact in tweeën en zet 2 teams gelijktijdig met een opdracht aan de slag. De resultaten kunnen heel verschillend zijn! Stel bijv. ook de eis dat alle onderdelen moeten worden gebruikt of geef als tip om zoveel mogelijk symmetrisch te bouwen.

De bouwwerken van Flexistix kunnen makkelijk weer worden gedemonteerd. Alle losse onderdelen kunnen goed worden opgeborgen in de meegeleverde, stevige plastic bewaarbox.

Bestellen

Bestelpagina Flexistix XXL

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief