Bikez Racer

Arja Kerpel

Arja Kerpel - Leerkracht en specialist hoogbegaafdheid

  >> Bikez Racer direct bestellen.

Informatie

Prijs 199.00
Leeftijd 4-6 jaar
Aantal spelers 1
Uitgever Olifu
Speelduur N.v.t.

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

Deze recensie gaat over de Bikez Racer voor kinderen van 4-6 jaar. Voor deze Bikez Racer gelden de volgende maten:

  • Hoogte 30 cm
  • Zithoogte 10 cm
  • Lengte 70 cm
  • Breedte 43 cm
  • Gewicht 6,5 kg

Diverse onderdelen van de Bikez Racer zijn ook los verkrijgbaar.

De Bikez Racer is er in vier maten:

  • Voor peuters (2-4 jaar)
  • Voor kleuters (4-6 jaar)
  • Voor schoolkinderen (6-12 jaar)
  • Voor volwassenen (12+)

bikez racer, olifu, kleuter fiets, rijdend materiaal, motoriek, motorische ontwikkeling, fiets kleuter, skelter, skelter kleuter, peuterfiets, driewieler, skelter volwassenen,

Beschrijving

De Bikez Racer gaat rijden als je je voeten om de beurt heen en weer beweegt. Daarmee oefen je kracht uit op het voorwiel. De Bikez Racer is erg wendbaar. 

De Bikez Racer is voorzien van metalen kogellagers, dit is handig in combinatie met zand. Ook zitten er speciale handvatten op die zorgen voor een goede stand van de pols. Het schuim van de handvatten dempt trillingen. Doordat er een groef in het handvat zit kan de hand niet makkelijk verdraaien en/of losschieten.

Op de site van Olifu Nederland staat een filmpje over de Bikez Racer. Er staat ook uitgelegd wat het verschil is tussen Olifu en andere merken.

Beoordeling

Ontwikkelingsgebied

De Bikez Racer is goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Het verschil met een gewoon fietsje is dat je niet alleen trapt, maar ook stuurt met je voeten.

Ervaringen

Ik heb de Bikez Racer zowel op school als thuis getest. Op school wilden de kinderen er graag op rijden. Het is natuurlijk anders dan de fietsjes waar ze normaal op rijden. Op de gladde tegels van het schoolplein rijdt hij heerlijk. Thuis was dat anders. Als je door de wijk rijdt, maakt het wel verschil op welke ondergrond je rijdt. Net als met skeelers: asfalt rijdt heerlijk, maar stenen keitjes niet echt. Bij het gebruik thuis zou ik adviseren om er een fietsvlag op te monteren, want de Bikez Racer ligt erg laag op de weg. Het testen thuis was erg grappig: elke keer als er mensen langskwamen vonden ze het erg leuk en maakten ze opmerkingen.

Tot slot

Olifu staat bekend om zijn duurzame materialen en goede kwaliteit. Om echt te weten hoe lang dit product meegaat, moet je hem jarenlang testen. Dat heb ik niet gedaan, dus dat weet ik niet. Het ziet er in elk geval stevig uit. Natuurlijk blijft het zo dat je langer plezier hebt van de Bikez Racer als je hem jaarlijks onderhoudt. Dat geldt voor al het rijdend materiaal. Het leuke van deze Bikez Racer vind ik dat hij zo origineel is. Echt een mooie aanvulling op het schoolplein!

 

Reactie van de uitgever:

Olifu Nederland is verheugd te horen dat de Bikez Racer zo goed wordt ontvangen bij zowel de kinderen op het schoolplein als de kinderen thuis. Wij zijn ons zeker bewust van de originaliteit en de uitstraling van dit rijdend materiaal en zien hierin Bikez Racer uitspringen op de markt. Nieuwtje: achter de schermen wordt druk vergaderd over een mogelijkheid voor een APK van het rijdend materiaal van Olifu!  

Bestellen

Bestelpagina Bikez Racer

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief