Twickto, Education set #1

Liesbeth Simonse

Liesbeth Simonse - Groepsleerkracht

  >> Twickto Education set direct bestellen.

Informatie

Prijs 132.19
Leeftijd vanaf 6 jaar
Aantal spelers onbeperkt
Uitgever Twickto
Speelduur N.v.t.

Puntenbeoordeling

Educatief
Speelplezier
Differentiatie
Uitdaging
Strategie
Creativiteit
Herspeelbaarheid

Inhoud

Deze set is de Educatiion basisset en bestaat uit maar liefst 368 onderdelen. Bij de set wordt een boekje geleverd met twaalf voorbeelden. De constructies die een kind met deze set kan maken zijn echter eindeloos. Voor sommige constructies heb je een TwickTool (sleutel) nodig. In deze set vind je twee TwickTools, zodat samen bouwen nog makkelijker wordt.

Beschrijving

Twickto is hèt constructiespeelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. De bouwstenen van Twickto noemen we Bricks. Die koppel je aan elkaar met koppelstukken, die we Twicks noemen. Je koppelt de Bricks met de Twicks door ze te twisten en te klikken. Voor bepaalde constructies heb je een sleutel nodig om door te kunnen bouwen. Dat is de TwickTool. Twicks, Bricks en de TwickTool: dat is alles wat je nodig hebt. En het mooie is: met Twickto bouw je alles wat je kunt bedenken.

Twickto education set

Beoordeling

Twickto wordt geleverd in een mooie stevige box, die gemakkelijk door de kinderen geopend kan worden. Deze recensie gaat over de Educationset #1, De website noemt ook nog Educationset #2 en #3. Ook zijn er consumentensets. Deze sets worden weergegeven in 2 categoriën zoals theme packs, creative packs. De theme packs bestaan uit verschillende thema’s, bijv. Harbour, Vehicles, Aviation, Construction en Farm. Zo kan je heel gericht een pakket uitzoeken. De creative packs bestaan uit sets die verschillen in grootte.

Voor het onderwijs zijn de Educationsets heel geschikt. Deze zijn wat uitgebreider zodat er ook een groep kinderen tegelijk mee kan spelen en het materiaal zit in een mooie stevige box.
Op de site wordt aangegeven dat Twickto geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Dat is denk ik een goede inschatting. Ik heb Twickto laten “testen” door kinderen van groep 3 en kinderen van groep 7.
Ze vonden het allemaal geweldig en maakten al hele bouwwerken. De voorbeelden uit de handleiding geven goede indicaties van de mogelijkheden, maar ik merk dat ze weinig prikkelen. Vooral de eerste modellen uit de handleiding. Wel kunnen de kinderen hieraan de mogelijkheden zien die het materiaal heeft. Zodat ze bijv. niet alleen maar raketten maken, maar ook voertuigen. En daarbij is het tenslotte de bedoeling dat ze het zelf uitvinden… !

Na het openen van de box zitten de kinderen wel even te kijken hoe het moet en wat het voor materiaal is. Ik heb ze even zelf uit laten vinden hoe en wat. Voor ik het wist hadden zowel de kinderen uit groep 3 als de kinderen uit groep 7 al hele bouwwerken staan. Het werken met de twicks was voor de groep 3 kinderen wel even puzzelen, maar ze hebben het snel door. Ik was zelf bang dat het materiaal zou breken door het twicksen, je moet soms best even hard draaien. Maar het breekt echt niet, het is erg stevig en degelijk materiaal. Door de twicktool kunnen ze ook lastigere constructies maken. De kinderen hebben ook in een mum van tijd een heel bouwwerk gemaakt. Dat komt ook doordat de er Bricks zijn van verschillende maten.
Ik heb wel alle losse onderdelen zoals de Twicks in een apart bakje gedaan zodat ze niet door de hele bak verspreid liggen. Ook de Twicktools heb ik daarin gedaan. Dus misschien een tip: doe de twicks in een apart vakje of bakje in de doos.

De fabrikant geeft zelf aan dat Twickto past bij verschillende kerndoelen van het onderwijs:

“Begrippen als o.a. constructies, materialen, transport, verbindingen, komen ruimschoots aan bod bij de Kerndoelen voor techniek (42 en 45) evenals rekenen met eenheden, twee en drie dimensies en andere facetten van wiskunde, alsook meten en ruimtelijk inzicht en oriëntatie. Hiermee wordt aangesloten op diverse Kerndoelen Basisonderwijs voor wiskunde en techniek (23, 24, 32, 33 en 42 en 45)”

Ik onderschrijf dit zeker! Maar ik zou ook willen adviseren om er nog een extra dimensie aan te geven. Want wat is de meerwaarde van Twickto t.o.v. ander constructiemateriaal? Er zijn zoveel materialen die aan deze kerndoelen werken. Misschien is het uit te breiden met verschillende motortjes (aandrijf, hijs, enz.) Of zelfs met geprogrammeerde computertjes (samenwerking met Scratch bijv ?) Zomaar een paar tips, door deze uitbreidingen zou je echt een meerwaarde hebben en kunnen de kinderen zelf bouwwerken bedenken met een motor- of computerbesturing. Afgezien van deze tips is dit materiaal zeer aan te bevelen. Stevig, veelzijdig, creatief:  Met Twickto bouwen de kinderen écht alles wat je kunt bedenken!

Bestellen

Bestelpagina Twickto Education set

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief