Materialen voor leerkrachten

Op deze pagina's vindt u inhoudelijke recensies van ontwikkelingsmaterialen, die gemaakt zijn voor leerkrachten. Het doel van de materialen kan zowel de ontwikkeling van het kind als de ontwikkeling van de leerkracht zijn. Beiden hebben uiteindelijk een positief effect op het kind.


Speel je mee in Li La Land?
Speel je mee in Li La Land? - Doe verrassende ontdekkingen
Speel je mee in Li La Land? Ga onderzoeken en ontwerpen! Laat het jonge kind tot zijn recht komen in Li La Land, met deze rode koffer, handpoppen en activiteiten.
Wijzer in Executieve Functies
Wijzer in Executieve Functies - Handige kaartensets
Wijzer in executieve functies is een speels hulpmiddel om de executieve functies te trainen, zoals impulsen beheersen, plannen, emoties reguleren.
Bokabox Verkeer
Bokabox verkeer - Omdat elk kind een verkeersdeelnemer is
De Bokabox Verkeer leent zich er goed†voor om de opbouw van de verkeersborden te begrijpen en te weten welke betekenis de pictogrammen hebben die op de borden staan afgebeeld.
Complimentenspel PCM
Complimentenspel - PCM
Het complimentenspel is een handig hulpmiddel dat je kunt inzetten voor training en coaching in kleine en grote groepen.
De 7 eigenschappen van Happy Kids
De 7 eigenschappen van Happy Kids - Covey voor kinderen
De 7 eigenschappen van Happy Kids is een leuke manier om Coveys gedachtegoed aan kinderen door te geven. De posterset is een mooie aanvulling.
HGW Dialooginstrument
HGW Dialooginstrument
Met het Dialooginstrument HGW krijg je meer diepgang in de collegiale dialoog door gesprekken over de aanpak van leerlingen. Handig voor IB-ers!
Silly Sports & Goofy Games
Silly Sports & Goofy Games - 200 CoŲperatieve energizers
In het boek Silly Sports & Goofy Games staan meer dan 200 coŲperatieve spelletjes en energizers. Het blinkt uit in een gevarieerd aanbod aan spelletjes en bewegingsactiviteiten
Teken je gesprek over faalangst
Teken je gesprek over faalangst - Met helpende gedachten
Teken je gesprek over faalangst is een handig hulpmiddel om een probleem te visualiseren en samen te werken aan een oplossing.
WeFace.it
WeFace.it - Het kaartspel in de strijd tegen pesten
WeFace.it! is een kaartspel om omgangsnormen binnen een (nieuwe) groep bespreekbaar te maken met als doel pesten te voorkomen.
Buitenspelen Map en Kaartenset
Map Buitenspelen & Kaartenset - Kom mee naar buiten!
Buiten spelen wordt een feest met de buitenspelactiviteiten van Kommee. In deze map staan suggesties en tips om het buitenspelen te verrijken. Een uitkomst voor elke school!
Mus & Fret lespakket
Mus & Fret lesideeŽn voor kiene kleuters
Het Mus & Fret lespakket staat vol creatieve en inspirerende lessuggesties voor kiene kleuters. Het sluit aan bij de meervoudige intelligenties.
Speel je Wijs
Speel je Wijs Woordenschat - Recensie met puntenbeoordeling
Speel je Wijs - woordenschat en spel komen samen in activerende, creatieve en uitdagende opdrachten. In Speel je Wijs staan 200 activiteiten, 100 werkvormen en mooie praatplaten.
5 minuten Bewegen
5 minuten Bewegen - Optimale concentratie in je les? 5 minuten bewegen!
40 activiteiten voor je klas om even stoom af te blazen en nieuwe energie op te doen voor je volgende les! Tussen de les even bewegen verhoogt de concentratie.
5 minuten CoŲperatief
5 minuten CoŲperatief - Activiteiten voor samen leren of plezier maken
CoŲperatief leren wil zeggen dat leerlingen actief en betrokken samenwerken en dat de bijdrage van elke leerling ertoe doet. Lees hier over het inzetten van coŲperatieve werkvormen.
5 minuten Creatief denken
5 minuten Creatief denken - Stimuleer de creativiteit
5 minuten creatief denken? Dat kan met deze kaartjes. Leuk en nuttig tegelijk; want creativiteit is belangrijk. Creatief denken is ťťn van de 21e eeuwse vaardigheden.
5 minuten Drama
5 minuten Drama - Afwisselende spelletjes van 5 minuten
De kaartjes van†5 minuten Drama hebben als doel: Leren improviseren, verbeelden, fantaseren en presenteren. Daarbij zijn creativiteit, timing en humor van groot belang.
5 minuten Engels
5 minuten Engels - Afwisselende spelletjes van 5 minuten
Engels geven is nog leuker met de kaartenset 5 minuten Engels!†Met deze 40 kaarten met leuke activiteiten oefen je†verschillende vaardigheden:†luisteren, spreken, schrijven en lezen.
5 minuten Focus
5 minuten Focus - Korte activiteiten om de aandacht gericht te focussen
Met deze activiteiten leer je kinderen focussen. De spelletjes zijn erg verschillend: bij sommigen beweeg je, bij anderen blijf je heel rustig. Soms doe je een opdracht alleen, soms samen.
5 minuten Leidinggeven
5 minuten Leidinggeven - Werkvormen en inspiratie voor professionals
5 minuten leidinggeven geeft je in 5 minuten een idee, een werkvorm of inzicht, om op die manier leiding te geven aan het team of aan zichzelf. Afwisselend en verfrissend.
5 minuten Rekenen
5 minuten Rekenen - Originele rekenactiviteiten voor elke leeftijd
5 minuten Rekenen; een originele vorm van rekenen ter aanvulling op je rekenles! Deze kaartjes zijn een onderdeel van de serie 5-minuten-spelletjes van Bazalt.
5 minuten Taal
5 minuten Taal
5 minuten taal is een onderdeel uit de reeks 5-minutenspelletjes. Kinderen leren bij dit spelletje spelenderwijs taalvaardigheden door middel van interactieve werkvormen.
5 minuten Tussendoor
5 minuten Tussendoor - Even doelgericht ontspannen
Met de activiteiten van 5 minuten Tussendoor krijg je nieuwe energie en concentratie. Zo bereik je een positief effect op het leren. De activiteiten slaan een brug tussen twee lessen.
Groepers maken & Groepers vormen
Groepers maken & Groepers vormen - Ondersteuning bij groepsvorming
Handige kaartensets die je kunt inzetten om de groepsvorming en groepsdynamiek te ondersteunen. CreeŽr een prettig groepsklimaat en verbondenheid tussen leerlingen!
Hooggevoeligheid coachingskaarten
Hooggevoeligheid speel- en coachingskaarten
De hooggevoeligheid coachingskaarten zijn een handig hulpmiddel om meer uit je gesprek te krijgen als je wilt praten over de hooggevoeligheid van de leerling.
Junior Coachkaarten
Coachkaarten - junior coachkaarten
De set Junior Coachkaarten bestaat uit 44 leuke fotoís met prikkelende vragen. Deze kaarten helpen bij het verwoorden van gevoelens. Laat kinderen praten en hun talent ontwikkelen!
Effectieve leerstrategieŽn
Trainingskaarten Effectieve LeerstrategieŽn - Praktisch hulpmiddel leren leren
Een goede leerhouding is belangrijk. StrategieŽn zijn daarbij onmisbaar. Maar hoe leer je leerlingen effectieve leerstrategieŽn? Gebruik daarbij deze handige trainingskaarten.
Wiebelen en friemelen kaartjes
Wiebelen en friemelen hulpkaarten - Voor onder- of overprikkelde leerlingen
Is een leerling overprikkeld? Of heeft hij juist meer prikkels nodig? Zet dan kalmerende of activerende strategieŽn in. Deze Wiebelen en friemelen hulpkaarten zijn een handig hulpmiddel!
Filosoferen doe je zo
Filosoferen doe je zo - Leidraad voor de basisschool
Filosoferen is inmiddels een containerbegrip geworden. Maar hoe doe je het nu precies? Welke vragen stel je? In het boek Filosoferen doe je zo staan praktische tips en voorbeeldlessen.
Ik zag twee beren filosoferen
Ik zag twee beren filosoferen - Filosoferen met kinderen
Filosoferen met kinderen, hoe doe je dat? Het boek Ik zag twee beren filosoferen is een uitgebreide handleiding om te filosoferen, met daarnaast nog 38 voorbeeldlessen.
99 Kanjerspelletjes
99 Kanjerspelletjes van de Kanjertraining
In het boek 99 Kanjerspelletjes leren kinderen op een positieve manier met elkaar om te gaan. Bewegen, spelen, sporten en samenwerking komen samen in deze activiteiten.
Timmie Timecoach
Timmie Timecoach - De kleurrijke Timetimer
De kleurrijke Timmie Timecoach is een timetimer die de tijd visualiseert met kleuren. Hij is op verschillende manieren in te zetten, ook voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.