Materialen voor kinderen

Op deze pagina's vindt u inhoudelijke recensies van ontwikkelingsmaterialen voor kinderen. In deze rubriek staan materialen die niet in de categorie Spellen vallen.


Baudí
Baudí - Nét even anders dan gewone blokken
Zoek je bouwmateriaal dat net even anders is dan gewone blokken? Dan is dit materiaal een optie. Het stimuleert de creativiteit, het ruimtelijk inzicht en de motoriek.
Classifico
Classifico - Ontdekkend leren met de dobbelstenenparade
Spelend en ontdekkend leren, daar gaat het om bij Classifico. Dobbelstenen kun je op veel manieren gebruiken, elk kind kan weer nieuwe manieren en spelletjes ontdekken en verzinnen.
Herhaal de kraal
Herhaal de kraal - Meer dan kralen rijgen
Laat mij maar kettingen rijgen! Herhaal de kraal is heel geschikt om peuters en kleuters de basisvormen- en kleuren te leren. Op een leuke manier leren ze ook rangschikken en ordenen.
Kauwsieraden
Chewigem kauwsieraden - Voor kinderen die graag ergens op kauwen
Kauwsieraden komen tegemoet aan de kauwbehoefte die sommige kinderen hebben. Kauwen kan spanning reguleren en concentratie stimuleren. Erg geschikt voor kinderen met ADHD of autisme.
Tick Tack
Tick Tack - The Amazing Clock Kit - Bouwpakket voor een doorzichtige klok
Tick Tack - The Amazing Clock Kit is een bouwpakket om zelf een klok te bouwen. Doordat de buitenkant doorzichtig is, zie je alle tandwieltjes draaien. Wanneer gaat het hamertje tegen de bel?
Opblaasbare wereldbol
Opblaasbare wereldbol - Actief én interactief de wereld leren kennen
Met de opblaasbare wereldbol kun je op een afwisselende manier meer landen, steden, oceanen en continenten leren kennen. Oefen op een actieve en interactieve manier je topo!
Plus- en Minmaatje
Plus- en Minmaatje; praktisch rekenmateriaal voor groep 3 en 4
Plus- en Minmaatje van Jegro is eenvoudig in te zetten in je rekenles en stimuleert het automatiseren van plus- en minsommen.
Sprekende Muur
Sprekende Muur - Afwisselend, leuk en leerzaam tegelijk!
Leuke weetjes, woordjes in vreemde talen? Spreek de tekst in bij het plaatje et voilà: je hebt een Sprekende Muur. Je kunt er ook platte voorwerpen in doen. Eindeloos variëren!
Tastkist
Tastkist spreekt tot de verbeelding
Wat voel je? Kinderen vinden het erg uitdagend om iets te voelen zonder dat je het ziet. Met deze tastkist kun je allerlei tactiele spellen spelen. Goed voor de fijne motoriek.
Ozobot
Ozobot - Een minirobot die kleuren leest
Ozobot is een klein robotje dat je kunt programmeren door kleuren, lijnen en basisprogrammeertaal. Het is de winnaar van de titel Best Robot 2015.
Bee-Bot
Bee-Bot - Spelenderwijs leren programmeren
Leer spelenderwijs programmeren met Bee-Bot. Programmeer deze vrolijke bij en hij loopt waar jij wilt. Bee-Bot is te combineren met diverse speelmatten.
Programmeren kun je leren
Programmeren kun je leren - Serie boekjes om te leren programmeren
Programmeren kun je leren: Een handige serie boekjes om het programmeren met vijf verschillende programmeertalen onder de knie te krijgen.
Balanceerbal
Balanceerbal - Bewaar je evenwicht op de balanceerbal
Lukt het om je evenwicht te bewaren? Dat is de uitdaging bij de balanceerbal van Olifu. Je kunt diverse oefeningen doen met de balanceerbal, op school als thuis. Lees hier een review.
Bikez Racer
Bikez Racer - de originele variant op de klassieke kleuterfiets
De Bikez Racer gaat rijden als je je voeten om de beurt heen en weer beweegt. Hij is er in voor alle leeftijden: van peuters tot volwassenen. Een mooie aanvulling op het schoolplein!
Regenboogtouw
Regenboogtouw - Voor een kleurrijke gymles
Met het originele en veelzijdige regenboogtouw kun je op veel manieren je gymles verrijken. Balanceren, springen, hardlopen en mikken? Oefen het allemaal met deze kleurrijke touwen.
Als de geit leert zwemmen
Als de geit leert zwemmen - Een grappig pleidooi voor passend onderwijs
Alle dieren gaan naar school en moeten leren zwemmen, vliegen en klimmen. Hoe loopt dat af? Dit boek is een grappig pleidooi voor passend onderwijs, met lessen voor in de klas.
Ben jij een cheetah?
Ben jij een cheetah? - Boekrecensie over hoogbegaafdheid
Verveling, leren leren, anders zijn? Deze -en andere- onderwerpen komen aan bod in het boek Ben jij een cheetah? Over hoogbegaafdheid, met gespreksvragen.
Het vollehoofdenboek
Het vollehoofdenboek - Een werkboek voor kinderen en volwassenen
Het vollehoofdenboek maakt inzichtelijk waar de overprikkeling door komt. Kinderen leren aanvoelen wanneer hun hoofd vol loopt en denken na over hun eigen gebruiksaanwijzing.
Zeno en co
Zeno en co - Een prentenboek over begaafdheid
In het boek Zeno en co kruip je in de huid van het hoogbegaafde kind. Waar loopt een begaafde leerling tegenaan? Dit boek roept ongetwijfeld herkenning op bij begaafde kinderen.
Kleefpapier
Kleefpapier - Maak de mooiste stickers en tekeningen met kleefpapier
Met dit herbruikbare kleefpapier maak je de mooiste zelfklevende tekeningen of stickers. Plakbandresten? Schuivende papieren? Het is verleden tijd met het kleefpapier van Olifu.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.