Akros weekkalander

Corine Haase

Corine Haase - Leerkracht basisonderwijs

  >> Akros weekkalender direct bestellen.

Informatie

Prijs 38.50
Leeftijd Vanaf 3 jaar
Aantal spelers N.v.t.
Uitgever Akros
Speelduur N.v.t.

Inhoud

In een rode plastic koffer:

  • Blauwe ophangzak voor de kaartjes
  • 83 kartonnen kaartjes met afbeeldingen en cijfers

Beschrijving

Met deze kalender voor jonge kinderen kunnen eenvoudig de begrippen gisteren, vandaag en morgen worden aangeleerd.

Ook komen de dagen van de week, de maanden van het jaar en de weersomstandigheden aan bod bij deze kalender.

Akros weekkalender

Beoordeling

Ervaringen

Deze weekkalender van Akros is handig voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de dagen van de week en de volgorde daarvan. Wanneer de kalender aan het begin van de week wordt ingevuld met de kaartjes, is het de dagen daarna slechts een kwestie van het verschuiven van de kaartjes ‘gisteren, vandaag en morgen’. Het verwisselen van de kaartjes kunnen de kinderen al gauw zelf en is bijvoorbeeld een leuke taak voor de hulpjes van de juf of meester. Nadeel is wel dat de kaartjes van slap karton zijn en dus snel ‘ezelsoren’ hebben, of zelfs makkelijk scheuren. Ook het opbergen - los in de opbergkoffer - is niet bevorderlijk voor het behoud van de kalender.

Het weer

Als de dagen van de week zijn ingevuld, kunnen ook weerkaartjes toegevoegd worden. Met het wisselvallige weer in Nederland kan dit het best aan het eind van de (school)dag ingevuld worden. De keuze voor de afbeeldingen is wat vreemd en zeker niet afdoende; zo is er geen kaartje voor een wolkje met regen! Er is ook een beperkt aantal kaartjes met natuurverschijnselen, o.a. een vogel met een nestje en een bij die nectar verzamelt voor honing.

Ook kaartjes van een zwangere vrouw en een vrouw met een baby op schoot zijn aanwezig, maar het gebruik hiervan is niet duidelijk. Het lijkt niet logisch om deze achtereenvolgens op de kalender te zetten; welke vrouw krijgt binnen 3 dagen haar baby? En welke boom is binnen 3 dagen van een zaadje uitgegroeid tot volwaardige boom?

Talen

De kaartjes van de dagen en maanden zitten in maar liefst 20 talen in de koffer. In de praktijk worden hooguit 1 of 2 talen gebruikt. En aangezien de doelgroep jonge kinderen – die vaak niet kunnen lezen – zijn, is het niet aan te raden bij het aanleren van de dagen en maanden gelijk in te zetten op het leren van veel verschillende talen. Als de kalender wordt ingezet bij een inburgeringscursus kunnen de vele kaartjes wellicht van pas komen.

Tot slot

De weekkalender heeft geen ophangsysteem, hierin moet de gebruiker dus zelf voorzien. Wel zijn er 5 oogjes in de ophangzaak gemaakt zodat een touw snel uitkomst biedt.

Wie jonge kinderen meer inzicht wil geven aan de volgorde van de dagen in de week, in weersomstandigheden of natuurgebeurtenissen haalt met Akros een simpel systeem in huis dat makkelijk en op veel plekken inzetbaar is.

Bestellen

Bestelpagina Akros weekkalender

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.

Inschrijven nieuwsbrief