Team Toppers
Team Toppers - Leer je talenten kennen met de teamrollen van Belbin
Arja Kerpel Team Toppers is een spel dat het Belbin Teamrollenmodel vertaalt naar kinderen en jongeren. Het doel van het spel is: kinderen inzicht geven in hun talenten en die van de ander.
Complimentenspel PCM
Complimentenspel - PCM
Korstiaan Karels Het complimentenspel is een handig hulpmiddel dat je kunt inzetten voor training en coaching in kleine en grote groepen.
De 7 eigenschappen van Happy Kids
De 7 eigenschappen van Happy Kids - Covey voor kinderen
Arja Kerpel De 7 eigenschappen van Happy Kids is een leuke manier om Coveys gedachtegoed aan kinderen door te geven. De posterset is een mooie aanvulling.
Emoticube
Emoticube - Giga
Otto Zwolsman Deze Emoticube is een handig hulpmiddel bij het omgaan met emoties. Je kunt hem één-op-één inzetten of bij groepsvorming en groepsprocessen.
EQ- Babbelspel
Het EQ- Babbelspel - Een leerzaam spel voor kleine sova-groepen
Korstiaan Karels Het EQ-Babbelspel is een leerzaam spel voor kleine sova-groepen. Bij dit spel praten kinderen samen over emoties en sociale vaardigheden: omgaan met anderen, zelfbeheersing, enz.
Feedback is fantastisch
Feedback is fantastisch - Prentenboek en activiteitengids
Arja Kerpel Feedback is fantastisch - als je weet hoe je er mee om moet gaan. Veel kinderen vinden dit lastig. Hoe ontvang je complimenten? Hoe reageer je op feedback? Je leert het in dit boek!
Ik en mijn gevoelens
Ik en mijn gevoelens - Voel je je blij, boos, bang of bedroefd?
Annemarie Brouwer Leer je gevoelens kennen met het spel Ik en mijn gevoelens van Educo
OK of niet OK?
OK of niet OK? - Een spel over waarden, normen en regels
Arja Kerpel Het spel OK of niet OK? is een geschikt spel om kinderen te laten nadenken over normen, waarden en regels. Een mooie bijdrage aan burgerschapsvorming.
WeFace.it
WeFace.it - Het kaartspel in de strijd tegen pesten
Korstiaan Karels WeFace.it! is een kaartspel om omgangsnormen binnen een (nieuwe) groep bespreekbaar te maken met als doel pesten te voorkomen.
Hooggevoeligheid coachingskaarten
Hooggevoeligheid speel- en coachingskaarten
Arja Kerpel De hooggevoeligheid coachingskaarten zijn een handig hulpmiddel om meer uit je gesprek te krijgen als je wilt praten over de hooggevoeligheid van de leerling.
Junior Coachkaarten
Coachkaarten - junior coachkaarten
Liesbeth Simonse De set Junior Coachkaarten bestaat uit 44 leuke foto`s met prikkelende vragen. Deze kaarten helpen bij het verwoorden van gevoelens. Laat kinderen praten en hun talent ontwikkelen!
Teken je gesprek over faalangst
Teken je gesprek over faalangst - Met helpende gedachten
Arja Kerpel Teken je gesprek over faalangst is een handig hulpmiddel om een probleem te visualiseren en samen te werken aan een oplossing.
Teken je gesprek over gedrag
Teken je gesprek over gedrag
Korstiaan Karels Teken je gesprek over gedrag! Door het gebruik van kleuren, symbolen, gedachten en gevoelens maak je heel inzichtelijk wat er speelt, en wat je eraan kunt doen.
Teken je gesprek over werkhouding
Teken je gesprek over werkhouding - Met handige kaartenset
Arja Kerpel Teken je gesprek over werkhouding is het derde deel in een succesvolle serie. Door het gesprek te tekenen, ontstaat overzicht, inzicht en bewustwording. Dat is de basis voor actie!
Kikker in de dierentuin
Kikker in de dierentuin - Een samenwerkingsspel voor jonge kinderen
Corine Haase Jonge kinderen spelenderwijs leren samenwerken èn leren omgaan met geld? Speel Kikker in de dierentuin!
Kikkerbecool
Kikkerbecool - Een interactief spel rondom sociale vaardigheden
Otto Zwolsman Kikkerbecool is een spannend bordspel waar je wijzer van wordt. Al spelend leer je sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.
Opgekikkerd!
Opgekikkerd! - Weg met die bange gedachtes...
Liesbeth Simonse Opgekikkerd is een vrolijk bordspel voor kinderen, die alleen maar denken aan wat er allemaal mis kan gaan. Je kunt spelenderwijs werken aan faalangst met dit spel van Coole Kikker.
99 Kanjerspelletjes
99 Kanjerspelletjes van de Kanjertraining
Otto Zwolsman In het boek 99 Kanjerspelletjes leren kinderen op een positieve manier met elkaar om te gaan. Bewegen, spelen, sporten en samenwerking komen samen in deze activiteiten.
Ben jij een cheetah?
Ben jij een cheetah? - Boekrecensie over hoogbegaafdheid
Arja Kerpel Verveling, leren leren, anders zijn? Deze -en andere- onderwerpen komen aan bod in het boek Ben jij een cheetah? Over hoogbegaafdheid, met gespreksvragen.
Zeno en co
Zeno en co - Een prentenboek over begaafdheid
Arja Kerpel In het boek Zeno en co kruip je in de huid van het hoogbegaafde kind. Waar loopt een begaafde leerling tegenaan? Dit boek roept ongetwijfeld herkenning op bij begaafde kinderen.

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.