Bouwplan
Bouwplan - Een spel met verschillende ontwikkelingsdoelen
Aletta Geuze Waar moeten de wegen, huisjes, boompjes en bankjes komen? Ontdek het door te overleggen met je medespeler. Bouw een opdracht na, of ontwerp zelf iets nieuws.
Cijfertoren
Cijfertoren - Hét coöperatieve spel voor kinderen
Otto Zwolsman Coöperatief leren op een actieve manier? Dat kan met de cijfertoren van Olifu. Trek om de beurt aan de touwen en probeer zo een toren te maken van de cijferblokken. Een uitdaging!
Lijnendans
Lijnendans - Coöperatief tekenen voor binnen en buiten
Arja Kerpel Met Lijnendans kunnen de kinderen coöperatief tekenen op een groot vel papier of buiten op de stoep. Dat vraagt om samenwerking en overleg, want... wat is nu links?
Samen bouwen
Samen bouwen - Bouw jij wat ik zeg?
Annemarie Brouwer Samen bouwen is een spel uit de serie coöperatieve spellen. Lukt het om het bouwwerk van de ander na te bouwen? Ook geschikt voor kiene kleuters.
Samen praten
Samen praten - Ik zie, ik zie... en dan nog leuker!
Marjolein Haazebroek Hét spel waarbij de kleuter met reuze veel plezier zijn woordenschat uitbreidt. Bij dit spel zitten vertelplaten, waarbij de kinderen niet zien wat de ander voor plaat heeft.
Samen rijgen
Samen rijgen - Coöperatief leren en rijgen tegelijk
Aletta Geuze Samen rijgen is een spel uit de serie cooperatieve spellen van Educo. Kinderen rijgen samen een figuur, zo leren ze veel op het gebied van communicatie en ruimtelijke oriëntatie.
Samen schroeven
Samen schroeven - Spelenderwijs coöperatief leren
Arja Kerpel Op welke plek moeten de bouten en moeren komen? Overleg samen en schroef de opdrachtkaart na. Dat is het doel van samen schroeven: goed naar elkaar luisteren en samenwerken.
Samen vormen
Samen Vormen - Coöperatief spelen op de tablet
Arja Kerpel Coöperatief spelen op de tablet? Dat kan! Met Samen Vormen stempelen kinderen sámen een gekleurde figuur.
5 minuten Coöperatief
5 minuten Coöperatief - Activiteiten voor samen leren of plezier maken
Arja Kerpel Coöperatief leren wil zeggen dat leerlingen actief en betrokken samenwerken en dat de bijdrage van elke leerling ertoe doet. Lees hier over het inzetten van coöperatieve werkvormen.
Groepers maken & Groepers vormen
Groepers maken & Groepers vormen - Ondersteuning bij groepsvorming
Korstiaan Karels Handige kaartensets die je kunt inzetten om de groepsvorming en groepsdynamiek te ondersteunen. Creeër een prettig groepsklimaat en verbondenheid tussen leerlingen!

Volg wij-leren.nl

Volg ons op LinkedIn Volg ons op twitter Volg ons op facebook

Mis geen bijdragen.